Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Inschrijvingen Vakantieplus en speelpleinwerking vanaf 15 juni

Het gemeentebestuur staat deze zomer opnieuw klaar met een prachtig aanbod aan stages en speelpleinwerking. Na maanden lockdown is dit iets waar heel wat kinderen en jongeren nood aan hebben. Dankzij een reorganisatie van het aanbod dat past binnen de bubbelfilosofie, zullen de kinderen niet moeten inboeten aan plezier! Zij zullen net zoals anders een fantastische vakantie beleven, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes.

Bubbelfilosofie

Inschrijven kan vanaf maandag 15 juni 2020, maar om alles vlot te laten verlopen, zijn er wel een paar zaken waarbij je best rekening houdt. Er worden bubbels gevormd van maximum 50 personen (incl. begeleiding) per week. Dat wil zeggen dat kinderen tijdens die week in dezelfde bubbel moeten blijven. Doorheen de week kan je dus niet wisselen van bubbel. En ook de gebruikelijke voorzorgs- en hygiënemaatregelen zullen steeds moeten worden gerespecteerd.

 

Voor Vakantieplus werd getracht zoveel mogelijk bubbels te creëren op allerlei verscheidene locaties om zo een dagaanbod voor een bepaalde leeftijdscategorie op een bepaalde locatie mogelijk te maken. De Speelpleinen maakten bubbels op de volgende locaties: De Korenbloem in Heulebrug en OLVO in Heist, De Speelpelle in de Dorpsstraat in Westkapelle en De Marge in de Edward Verheyestraat en ’t Plein in de Smedenstraat Knokke.

 

In de kalender kan je daarom duidelijk zien binnen welke bubbel je moet blijven als je bv. graag twee stages wil combineren. Helaas betekent dat wel dat je deze zomer De Speelpleinen niet kan combineren met een Vakantieplusstage.

 

Vooraf inschrijven, ook voor De Speelpleinen

De Jeugddienst doet er alles aan om de zomerwerking zo veilig mogelijk te laten verlopen en daarnaast ook vooral nog plezant! De bestaande inschrijvingen blijven gelden. Mocht er een conflict zijn met de huidige inschrijving (bubbel), dan nemen de organisatoren sowieso contact op. Inschrijven voor het hernieuwd evenwaardige aanbod zal terug mogelijk zijn vanaf maandag 15 juni, vanaf 8.30 uur online en telefonisch voor Vakantieplus en Het Speelplein.

 

Nieuw is dat je zowel voor De Speelpleinen als voor de Vakantieplusstages vooraf moet inschrijven om zeker te zijn van een plaatsje. Voor De Speelpleinen ben je verplicht om dit per week te doen, om te kunnen garanderen dat je die week binnen dezelfde bubbel vertoeft. Je betaalt daarvoor 10 euro, ongeacht hoeveel dagen je kind die week aanwezig kan zijn. Op die manier is je plek gegarandeerd. Voor De Speelpleinen kan je inschrijven tot en met de donderdag voor de aanvang van de speelpleinweek. Er kan geannuleerd worden tot de maandag voor de week van de speelpleinwerking.

 

Opvang en openingsuren

Omwille van alle maatregelen kunnen er voor de Vakantieplusstages ook geen opvangmogelijkheden zoals voorgaande vakanties voorzien worden. Er zal wel begeleiding aanwezig zijn van een half uur voor tot een half uur na de stage en over de middag. Volg je zowel een stage in de voor- als namiddag, met middagopvang, dan ben je welkom vanaf 8.30 uur tot 17 uur. Het is voor aankomende zomer dan ook niet nodig om opvang aan te vragen via het opvang-aanvraagformulier voor Vakantieplus.

De Speelpleinen openen deze zomer wel nog steeds hun deuren vanaf 7.45 uur tot 18.15 uur.

 

Annulatie

Terugbetaling kan enkel indien je schriftelijk of per mail annuleert, ten laatste de maandag drie weken voor aanvang van de stageweek. Uitzonderlijk kunnen de Vakantieplusstages die lopen van 6 tem 10 juli 2020 kosteloos geannuleerd worden t.e.m. maandag 22 juni 2020.

Voor inschrijvingen:

Vakantieplus:

https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/activiteitenkalender?f%5B0%5D=categories%3A853&f%5B1%5D=theme%3A37&taxonomy_term=37

Speelpleinen:

https://www.knokke-heist.be/vrije-tijd/activiteitenkalender?f%5B0%5D=categories%3A933&f%5B1%5D=theme%3A37&taxonomy_term=37

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter