Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Dienstverlening gemeentelijke administratieve diensten nog enkel op afspraak!

Om de verspreiding van het Coronavirus te beperken en het eigen personeel ook te beschermen, neemt het gemeentebestuur extra maatregelen inzake de dienstverlening bij de gemeentelijke administratieve en technische diensten. De gemeente raadt zijn inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers aan om administratieve formaliteiten zoveel mogelijk elektronisch of telefonisch af te handelen. Via de website www.knokke-heist.be kan je al heel wat zaken digitaal melden of aanvragen. Alle gemeentelijke administratieve diensten in het stadhuis en Sociaal Huis en de afdeling Stadsonderhoud in ’t Walletje in Westkapelle werken enkel op afspraak. Het heeft dus geen zin om je aan te melden zonder een afspraak die je vooraf telefonisch of elektronisch met de dienst hebt vastgelegd. De culturele en sportieve centra en infokantoren zijn sowieso gesloten voor het publiek.

Cultuurcentrum en Bib Scharpoord  - sporthal De Stormmeeuw – infokantoren Toerisme

Het cultuurcentrum Scharpoord is in principe gesloten maar wel nog elke dag open van 8.30 tot 19 uur voor gebruikers van het oplaadpunt van elektriciteit. De rest van de inkomhall is afgesloten om te vermijden dat de mensen er zomaar rond lopen. De toiletten zijn dus niet toegankelijk. De dienst Cultuur is enkel online en telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17 uur. Vrijdag 20 maart 2020 vanaf 18 uur start de online verkoop voor V+ Zomer. Op zaterdag 21 maart 2020 kan er hiervoor telefonisch worden ingeschreven. Ook de bibliotheek is gesloten voor het publiek en is enkel telefonisch en elektronisch bereikbaar.

De sportdienst in sporthal De Stormmeeuw is gesloten voor het publiek. Reservaties kunnen enkel online en onder voorbehoud. Leveranciers kunnen er wel terecht op afspraak. De publieke toiletten zijn er gesloten. Ook de andere sportcentra Molenhoek in Westkapelle en Laguna in Duinbergen zijn gesloten voor het publiek.

De infokantoren van Toerisme zijn gesloten maar wel telefonisch en elektronisch bereikbaar van 8.30 tot 17 uur. De medewerkers van de dienst Toerisme verzekeren ook de speciale Coronalijn van Knokke-Heist via het speciale nummer 0800 11 151

Sociaal Huis

De boodschappendienst en de maaltijden aan huis van het Sociaal Huis blijven actief, maar op een aangepaste manier. Poetshulp wordt vanaf dinsdag 17 maart 2020 voorlopig geannuleerd. Als je beroep wil doen op de diensten van het Sociaal Huis word je verzocht eerst telefonisch contact op te nemen op het nummer 050 530 900 zodat een passende dienstverlening voorzien kan worden. Afspraken gaan enkel door op dinsdag en donderdag. Het oplaadpunt gas en elektriciteit blijft open. Consultaties van Kind & Gezin gaan verder door. Er wordt gevraagd niet te komen als de kindjes ziek zijn en ook broertjes zusjes zo weinig mogelijk mee te brengen. De zitdag eerstelijns juridische bijstand van dinsdag 17 maart 2020 gaat niet door. Problemen met mantelzorg en sociale hulp kunnen gemeld worden via T 050 530 906 (ipv 901).

Belangrijke aanpassingen:

- De spreekuren seniorenzorg in kantoor Knokke, E. Verheystraat 3 op dinsdag en donderdag gaan niet door.

- In het ontmoetingshuis ’t Schap gaat alleen de sociale kruidenier door. Alle ontmoetingsmomenten worden tijdelijk stopgezet (het Salon, de Living, het kopje koffie in ‘t Schap, praatgroepen Nederlands, Nederlands les, huiswerkklasjes,...)

- Ook de werking van de Minder Mobielen Centrale wordt tijdelijk stopgezet, dit omdat het gaat om een vervoersdienst van vrijwilligers-senioren voor senioren. Het traditionele commerciële taxivervoer blijft uiteraard behouden.

Dienst Burgerzaken

Ook bij de dienst Burgerzaken kun je van maandag tot vrijdag van 8.30 uur tot 12 uur en van 13.30 tot 16.30 uur nog enkel op afspraak terecht voor hoogdringende zaken en dit enkel in het stadhuis op het Alfred Verweeplein en niet in het Sociaal Huis in Heist. Op zaterdagmorgen is de dienst Burgerzaken gesloten en dit tot zaterdag 4 april 2020. De medewerkers die in verminderde bezetting dienst hun taken uitvoeren, oordelen over de hoogdringendheid van de vraag.

Voor alle info over Burgerzaken:  T 050 630 170 of 050 630 126, burgerzaken@knokke-heist.be

Voor alle info over het Coronavirus:

Specifieke vragen voor maatregelen in Knokke-Heist:

T 0800 -11151 of knokke-heist@knokke-heist.be

Voor vragen over gezondheid en openbare orde: T 0800 14689

Voor vragen over economie: T 0800 12033

Website: www.info-coronavirus.be/nl

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter