Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Belangrijkste Ouderenweek ooit wegens Covid-19

Middenin deze tweede coronagolf met bijhorende lockdown, staat de Ouderenweek voor de deur. Deze editie, die loopt van 16 tot 22 november 2020, kan uiteraard niet doorgaan zoals andere jaren. Toch zou ze wel eens de belangrijkste Ouderenweek aller tijden kunnen zijn. Gezien de vele uitdagingen waarmee we nu geconfronteerd worden, zet de Vlaamse Ouderenraad dit jaar het mentaal welzijn van ouderen centraal. Dat doet de organisatie samen met al wie zich inzet voor senioren. Stuur daarom je initiatieven door die het sociaal contact van en met ouderen bevorderen. De medewerkers zetten ze extra in de kijker!

Ongewone Ouderenweek

Dit jaar ziet de Ouderenweek er anders uit. Geen fysieke bijeenkomsten, geen volle activiteitenkalender, geen feestelijke maaltijden, ... Covid-19 zet een domper op de feestvreugde. De omstandigheden zijn buitengewoon en het virus kan ons dan misschien wel in ons kot houden, het kan ons niet beletten om ouderen extra in de kijker te zetten tijdens hun week. Nog meer dan anders moeten we er nu met z'n allen zijn voor kwetsbare ouderen. De dagen worden steeds korter, kouder en donkerder. Elk jaar opnieuw breekt er rond deze periode een golf van eenzaamheidsgevoelens aan. Het virus waarmee we al maanden moeten omgaan, versterkt die gevoelens alleen maar.

Kopzorgen

Met de recent gelanceerde campagne Kopzorgen verdienen zorg wil de Vlaamse Ouderenraad duidelijk maken dat iedereen iets kan betekenen voor een ander. We kunnen allemaal een luisterend oor bieden aan de kopzorgen van ouderen. Dus grijp deze Ouderenweek aan om meer dan ooit stil te staan bij de ouderen om je heen. Zet je radar op scherp en kijk wie van je oudere kennissen, vrienden, familieleden of buren nood hebben aan een babbel, een raambezoek, een telefoontje, een wandeling, een kaartje in de bus of een virtuele knuffel. Want om te kunnen volhouden, hebben we elkaar nodig.

Zet jouw initiatief in de kijker!

Zet jouw organisatie, vereniging, dienstencentrum, seniorenraad, ... verbindende initiatieven op? Steek je ouderen een hart onder de riem? Organiseer je een veilige activiteit om ouderen bij elkaar te brengen? Deel recente of al langer lopende initiatieven op sociale media en gebruik daarbij #ouderenweek of stuur een berichtje naar veerle.quirynen@vlaamse-ouderenraad.be . Samen laten we tijdens deze Ouderenweek zien dat solidariteit een tegengif is voor het virus.

Ook de Vlaamse Ouderenraad verbindt
Maar er is meer. Ook de Vlaamse Ouderenraad werkt achter de schermen mee aan een initiatief rond sociaal contact voor ouderen. Daar hoor je tijdens de Ouderenweek meer van!

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter