Knokke-Heist bezoeken als toerist?

10 nieuwe coronamaatregelen vanaf maandag 19 oktober

Om te vermijden dat ziekenhuizen in de problemen komen, scholen moeten sluiten, de economie stilvalt en al teveel mensen zouden vereenzamen door een algehele lockdown heeft het federaal Overlegcomité een reeks nieuwe maatregelen beslist.  Onderstaande maatregelen gaan in op maandag 19 oktober 2020 en gelden voor één maand, waarna een evaluatie volgt. 

  1. Knuffelcontacten (nauwe contacten) worden beperkt tot max. 1 persoon 
  2. Privésamenkomsten worden beperkt tot 4 dezelfde personen per twee weken. 
  3. Samenscholingen op openbaar domein worden beperkt tot maximaal 4 personen. 
  4. Telewerk wordt de regel, voor functies die zich ertoe lenen met respect voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, activiteiten en dienstverlening. 
  5. Markten en kleine kermissen blijven open, maar het nuttigen van drank en voeding wordt verboden. Rommelmarkten, brocantes en kleine kerstmarkten zijn verboden. 
  6. Cafés en restaurants worden gesloten. Dit geldt voor een periode van vier weken, en wordt geëvalueerd na twee weken. Afhalen van maaltijden blijft mogelijk tot 22 uur. Recepties en banketten verzorgd door een professionele catering/traiteur onderneming zijn verboden, behalve in hotels voor de verblijvende gasten en koffietafel bij uitvaarten (max. 40 personen). 
  7. Nachtwinkels moeten sluiten om 22 uur. Er is een verbod op alcoholverkoop vanaf 20 uur. 
  8. Verbod om zich op de openbare ruimte te begeven tussen 24 en 5 uur, behalve voor essentiële, niet-uitstelbare verplaatsingen, zoals onder meer dringende medische redenen, professionele verplaatsingen en woon-werk verkeer.  
  9. Voor indoor activiteiten blijven de bestaande protocollen gelden tot aan evaluatie op 23 oktober 2020. Er komt een verbod op de verkoop van drank en voeding.  
  10. Sportwedstrijden: compartimenten worden gehalveerd van 400 naar 200 toeschouwers (professioneel) of enkel met leden van hetzelfde huishouden (amateurs). Kantines en drankgelegenheden worden gesloten. 

 

De federale regering en de deelstaten regering zullen alles in het werk stellen om iedereen die economisch getroffen wordt, maximaal te steunen. Zo zal de federale regering het overbruggingsrecht voor zelfstandigen die moeten sluiten, verdubbelen. Bestaande steunmaatregelen zullen worden verlengd. Er komt ook een vrijstelling van RSZ. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter