Knokke-Heist bezoeken als toerist?

King & Queen of the Lake op Lakeside Paradise

Zoals elk jaar was er dit weekend de traditionele wakeboard wedstrijd: “King & Queen of de Lake”, hét clubkampioenschap van Lakeside Paradise. 40 deelnemers, waarvan 20 podiumplaatsen op het Belgisch kampioenschap, streden dus om de kroontjes. Van 8 tot 34 jaar stonden ze aan de start voor een legendarische windstille editie.  Het niveau steeg boven het recente Belgisch kampioenschap, wat uiteraard borg stond voor spectaculaire en zeer spannende wedstrijden. Bovendien hadden de organisatoren van Lakeside Paradise gezorgd voor unieke handgemaakte wakeboardtrofeeën, iets wat iedereen nog meer motiveerde. 

Speciaal voor de gelegenheid werd ook de baan met obstakels volledig herschikt. Veel werk, een huzarenstukje zelfs, maar geen moeite is teveel om het iedereen naar zijn zin te maken. Het viel  bijzonder in de smaak bij alle deelnemers die het gevoel hadden een nieuw kabelpark te bezoeken… 

 Jongste King of the Lake bij de mini boys werd Vic Drooghmans. Kroontje van Queen ging naar Kaat Bastiaens. Geen Queen zonder King, Louis Eggerickx (eveneens Belgisch Kampioen) werd dit jaar gekroond tot King of the Lake! 

Bij de Girls won Faye Vanleenhove, bij de boys Casper Van Hemelryck, beloftevolle jongere van het jaar te Knokke-Heist. 

Kabelbaan dagelijks op in herfstvakantie 

Valt nog te noteren dat de kabelbaan tot en met de herfstvakantie dagelijks geopend blijft, en dat ook daarna de “wintershredding” weekends aanvatten, dit tot aan de paasvakantie. Wakeboarden kan dan tussen 13 en 16 uur onbeperkt voor 30€, terwijl er ook gunstige winterabonnementen kunnen verkregen worden. De komende maand blijven vestiaires, douches en horeca-gedeelte spijtig genoeg gesloten.  Gelieve hier dus rekening mee te houden. De watersportclub zorgt er wel voor dat de wakeboarders hun favoriete sport kunnen blijven beoefenen. Wakeboarden is immers totaal coronaproof, op het water op 80 m van elkaar in de buitenlucht, met ook social distance op het startponton. 

Van zodra de horeca weer mag openen komt er op het terras een gezellige overdekte en verwarmde wintergarden om eveneens op een veilige manier een drankje te kunnen nuttigen. 

Alle uitslagen: 

Wakeskate mini boys 

 1. Noah Ferson 
 2. Casper Van Hemelryck 
 3. Ike Vanleenhove 

 

Wakeskate open men 

 1. Louis Eggerickx 
 2. Jay Michel 
 3. Guillaume Losfeld 

 

Mini boys wakeboard 

 1. Vic Drooghmans 
 2. Louis Daems 
 3. Lars De Pauw 

 

Girls wakeboard 

 1. Faye Vanleenhove 
 2. Vita Kerkhof 
 3. Anouk Minne 

 

Open ladies wakeboard 

 1. Kaat Bastiaens 
 2. Elle Bastiaens 

 

Boys wakeboard 

 1. Casper Van Hemelryck 
 2. Elian Coosemans 
 3. Emiel Lauwers 

 

Open men wakeboard 

 1. Louis Eggerickx 
 2. Jay Michel 
 3. Maximilien Daelemans 

 

BEST LINE 

 1. Glenn Vandenberghe 

  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter