Knokke-Heist bezoeken als toerist?

10 genomineerden maken kans op de Gouden Hoed 2020

De 10 genomineerden van de Grote Prijs Knokke-Heist Gouden Hoed zijn bekend. Een zeskoppige vakjury, onder leiding van Chris Dusauchoit, selecteerde uit ruim 3800 cartoons, de 10 kanshebbers op de geldprijs van € 5000 en eeuwige cartoonroem. De voorzitter kreeg professionele ondersteuning van cartoonisten Steven Degryse (Lectrr) en Floor Denil. Daarnaast mochten zanger Tom Helsen, sopraan Astrid Stockman en Toon Horsten (Standaard uitgeverij) oordelen over de cartoons. De jury was unaniem over de 10 laureaten die ofwel uitblonken op het vlak van tekenkwaliteit of gewoon een goede grap brachten.  De winnaars van de Gouden, Zilveren en Bronzen Hoed zullen dit jaar bekend gemaakt worden op 27 juni 2020.  

Oudste cartoonwedstrijd ter werelds 

Knokke-Heist is voor de 59ste keer gastheer van de internationale cartoonisten en daarmee is de Gouden Hoed de oudste cartoonwedstrijd ter wereld. Na al die jaren blijkt de wedstrijd nog steeds bijzonder populair, want ruim 679 cartoonisten uit meer dan 85 landen namen deel aan De Grote Prijs Knokke-Heist. In totaal werden er 3800 cartoons ingestuurd. Dat zijn er ruim 1500 meer dan vorig jaar. 

En de genomineerden zijn... 

Alireza Karimi Moghaddam - Portugal 
Doede Okkema - Nederland 
Ghislain Vermote - België 
Halit Kurtulmus - Turkije 
Hamid Ghalijari - Iran 
Luc Vernimmen - België 
Luis Demetrio Calvo Solis - Costa Rica 
Rafael Rorrêa - Brazilië 
Sabine Voigt - Duitsland 
Valery Momot - Oekraïne 

Alternatief Cartoonfestival met fietstocht en cartoons in open lucht 

Door het coronavirus zal het 59ste Cartoonfestival dit jaar niet plaatsvinden in de tent aan het Heldenplein zoals oorspronkelijk gepland.  Maar liefhebbers van het festival hoeven niet te treuren want er komt een alternatief! Van 27 juni tot en met 30 augustus 2020 zul je de cartoons van Press Cartoon België en Gouden Hoed Knokke-Heist op een 4-tal locaties van Heist tot aan het Zwin kunnen bewonderen. De locaties kun je ontdekken via een mooie fietstocht langs 40 hilarische cartoonspots. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter