Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist telt af naar start WK Wielrennen 2021

Sinds vrijdag 18 september 2020 telt Knokke-Heist samen met Vlaanderen af naar de UCI 2021 Road World Championships, het WK wielrennen dat wordt georganiseerd van 18-26 september 2021. Met de onthulling van het parcours exact een jaar voor de start van de tijdritten tussen Knokke-Heist en Brugge, het campagnebeeld en de mascotte is het volgende WK wielrennen officieel op gang geschoten.  

Volgend jaar is het trouwens niet zomaar een WK. De UCI Road World Championships vieren in 2021 hun 100-jarig bestaan. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist is dan ook enorm dankbaar dat ze als sportieve gemeente dit grote wielerfeest mag ontvangen.  Het onderdeel dat van start gaat in Knokke-Heist is het tijdrijden. Van zondag 19 september tot en met woensdag 22 september 2021 zal Knokke-Heist het middelpunt van de (koers)wereld zijn. De wegritten vinden plaats tussen Antwerpen en Leuven.  

1800 wielerclubleden 

Wie koers zegt, zegt Vlaanderen. Maar wie koers zegt, zegt ook een beetje Knokke-Heist. Knokke-Heist telt bijna 1.800 recreatieve wielertoeristen die aangesloten zijn bij 13 verschillende wielerclubs. Het is dan ook niet meer dan logisch dat de kustgemeente graag haar schouders onder het WK Wielrennen zetten.  Sportief en recreatief fietsen past bovendien bij het goede beleven in Knokke-Heist en je kunt het perfect combineren met onze andere troeven zoals kunst, gastronomie en shoppen!  

Met de tijdrit van Knokke-Heist naar Brugge schotelen ze de renners een echt tijdritparcours voor. Met de start zo goed als in de Noordzee en een passage over de dijk en in het centrum van Knokke-Heist. Op deze manier komt de badplaats op prachtige wijze in de kijker te staan. Na de passage in Knokke-Heist trekken de wielerhelden door de open vlaktes, waar de wind vrij spel zal hebben, langs de kanalen en de polders, richting het pittoreske Damme. In Brugge wacht hen nog een passage door de historische binnenstad vooraleer te finishen op het Zand. 

Het gemeentebestuur hoopt alvast verschillende toppers in Knokke-Heist aan het werk te kunnen zien. En met tijdritspecialisten zoals Remco Evenepoel, Wout Van Aert en Victor Campenaerts zit er zelfs een Belgische wereldtitel in. 

Vlaanderen Bakermat van het wielrennen 

Tijdens het WK Wielrennen 2018 in Innsbruck, heeft de UCI het WK wielrennen 2021 aan Vlaanderen toegewezen. Precies 100 jaar nadat het allereerste WK georganiseerd werd, komt het evenement ‘thuis’ in Vlaanderen, de bakermat van het wielrennen. Het lokaal organisatiecomité is in handen van vzw WK2021, dat instaat voor de organisatie van dit prestigieuze WK. Vzw WK2021 is een samenwerking tussen Flanders Classics en Golazo, 2 ervaren organisatoren. 

De 100ste verjaardag zal op tal van momenten centraal staan in de aanloop naar en tijdens het WK zelf en prijkt ook in het campagnebeeld. In dat beeld primeren vanzelfsprekend de kleuren van de regenboogtrui die als verfstrepen verwijzen naar de kunststeden. De Vlaamse (koers-)accenten als de flandrien en flandrienne en de kasseien zijn getekend in de traditie van de Vlaamse stripcultuur. Het campagnebeeld is ook een ode aan datgene wat de echte Flandrien typeert: afzien in de strijd naar eeuwige roem. 

Naast de affiche draagt ook het parcours zelf uit wat koersen in Vlaanderen altijd is: attractief, uitdagend en onvoorspelbaar. De veiligheid van de renners stond mee voorop bij het uittekenen ervan. Ook alles wat Vlaanderen zo aantrekkelijk maakt voor de fietser en de wielerliefhebber, werd er zo goed mogelijk bij betrokken en zal zo optimaal mogelijk in beeld gebracht worden. 

Meer informatie 

Alle details van het tijdritparcours en meer informatie over het WK lees je op: https://www.flanders2021.com/nl en https://www.knokke-heist.be/wk-wielrennen-2021 

Programma  

ZATERDAG 18 SEPTEMBER 2021 

  • Training 
  • Openingsceremonie en massa evenement 

ZONDAG 19 SEPTEMBER 2021 

  • Individuele tijdrit Elite mannen - Knokke-Heist – Brugge 

MAANDAG 20 SEPTEMBER 2021 

  • Individuele tijdrit Beloften mannen - Knokke-Heist - Brugge 
  • Individuele tijdrit Elite vrouwen - Knokke-Heist – Brugge 

DINSDAG 21 SEPTEMBER 2021 

  • Individuele tijdrit Junioren mannen - Knokke-Heist - Brugge 
  • Individuele tijdrit Junioren vrouwen - Knokke-Heist – Brugge 

WOENSDAG 22 SEPTEMBER 2021 

  • Gemengde ploegentijdrit ‘Mixed Team Relay’ (3 mannen - 3 vrouwen) - Knokke-Heist – Brugge 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter