Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Reglement waardebonactie op 25 juni ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd

De uitbraak van het coronavirus en de coronamaatregelen hebben een enorme impact op onze samenleving en niet in het minst op de 1800 handels- of horecazaken in Knokke-Heist. Het gemeentebestuur heeft dan ook met man en macht aan oplossingen en een stevig doordacht ondersteuningsplan gewerkt. De waardebon voor inwoners en tweedeverblijvers is daar een belangrijk onderdeel van. Het gemeentebestuur heeft hiervoor een budget van 6 miljoen euro uitgetrokken en hoopt met deze injectie uiteindelijk 20 -30 miljoen euro in de lokale economie te pompen. Het uitgewerkte reglement van de spaaractie wordt op donderdag 25 juni 2020 ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorgelegd.  

Shoppingbrochure met spaarkaart 

Indien de gemeenteraad akkoord gaat, ontvangen Inwoners en tweedeverblijvers tussen 29 juni en 3 juli 2020 een shoppingbrochure met een spaarkaart en alle praktische info in de brievenbus. Tussen 4 juli en 30 september 2020 kunnen ze bij de deelnemende handels- en horecazaken punten sparen op basis van hun aankoopbedrag. Vaste inwoners krijgen 1/3 van het gespaarde puntentotaal terug met een maximum van 150 euro. Tweedeverblijvers en eigenaars van een standplaats op een kampeerpark kunnen rekenen op ¼ van het gespaarde bedrag met een maximum van respectievelijk 200 en 40 euro.  Tussen 1 oktober en 12 oktober 2020 worden de punten omgezet in een waardebon waarbij elk punt 1 euro waard is. Tussen 12 oktober en 6 december 2020 kunnen inwoners en tweedeverblijvers hun waardebon verzilveren bij de deelnemende handels- en horecazaken. 

Deelnemende handelaars  

De spaarkaart geldt enkel in ondernemingen met een commerciële hoofdactiviteit en die fysiek gevestigd zijn in Knokke-Heist. Supermarkten met een oppervlakte van meer dan 400 m2, pop-ups en beoefenaars van financiële, administratieve, (para-) medische, vrije en intellectuele beroepen zijn expliciet uitgesloten. Handelaars die wensen deel te nemen,  kunnen hun zaak registreren via https://www.knokke-heist.be/form/inschrijving-deelname-waardebon-? tot uiterlijk 31 juli 2020. 

Gratis app en elektronische ondersteuning 

Na de goedkeuring van de online registratie, ontvangt de handelaar een duidelijke handleiding en zijn/haar persoonlijke logingegevens om de app te installeren op zijn smartphone of tablet. Alle elektronische kosten (30 000 euro) zijn ten laste van het gemeentebestuur. Via de app kan de deelnemende handelaar de QR-code op de spaarkaart van de klant scannen en het aankoopbedrag ingeven. Vanaf 12 oktober 2020 kunnen klanten bij aankoop van producten in de deelnemende winkels hun elektronische spaarkaart gebruiken als bankkaart. De handelaars krijgen op hun beurt van het gemeentebestuur om de 14 dagen hun financieel tegoed op hun rekening gestort.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter