Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Zwin Natuur Park gaat van start

Van zaterdag 27 juni tot en met zondag 4 oktober 2020 is de 55ste editie van de wereldvermaarde fototentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ te gast in het Zwin Natuur Park. Het Zwin Natuur Park is de enige locatie in de Benelux waar ze te zien zal zijn. 

100 uitzonderlijke beelden 

De tentoonstelling brengt een verzameling van ruim 100 uitzonderlijke beelden van over de hele wereld die in de prijzen vielen op het prestigieuze fotografie-evenement ‘Wildlife Photographer of the Year’ in Londen. De winnende beelden werden geselecteerd op basis van hun creativiteit, originaliteit en technische uitmuntendheid en zijn in verschillende categorieën onderverdeeld. 

Wildlife Photographer of the Year 

‘Wildlife Photographer of the Year’ wordt al meer dan 50 jaar georganiseerd door het Natural History Museum in Londen. Bij de lancering in 1965 werden 361 foto’s ingezonden, vandaag zijn dit er meer dan 48.000 uit 100 verschillende landen. De expositie gebruikt de kracht van fotografie om de aandacht te vestigen op het ontdekken, begrijpen en verantwoord omgaan met natuur, thema’s die nauw aansluiten bij het unieke karakter van het Zwin Natuur Park. De buitengewone beelden brengen een hulde aan de diversiteit van de natuur en vormen een mooie verzameling van intieme dierenportretten tot ongerepte natuurlandschappen. Het winnende beeld van Yongqing Bao ‘the Moment’ ging de wereld rond en geeft op een krachtige manier de strijd tussen een vos en een marmot weer. 

Fotografiewedstrijd voor ruim publiek 

Wie een passie heeft voor natuur én fotografie kan nog tot 15 augustus deelnemen aan de fotografiewedstrijd ‘Het Zwin inspireert’. Er zijn niet alleen mooie prijzen te winnen, de winnende foto’s worden ook tentoongesteld tijdens de fototentoonstelling ‘Het Zwin inspireert’ die plaatsvindt van 31 oktober 2020 t.e.m. 3 januari 2021. Alle voorwaarden om deel te nemen vind je op www.zwin.be

Rondleidingen 
Naar aanleiding van de tentoonstelling worden ook tal van randactiviteiten georganiseerd. Van 15 juli t.e.m. 26 augustus 2020 zijn er telkens op woensdag van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur gegidste rondleidingen. Op woensdag 2 september is er om 14.30 uur een beschrijvende wandeling voor slechtzienden. 

Praktisch – Tentoonstelling ‘Wildlife Photographer of the Year’ 

Ten gevolge van de coronamaatregelen is het verplicht vooraf een ticket voor het bezoek aan het Zwin Natuur Park te reserveren via zwin.be. 

Data: van zaterdag 27 juni tot en met zondag 4 oktober 2020 
Plaats: Zwin Natuur Park, Graaf Leon Lippensdreef 8 in Knokke-Heist 
Prijs: de tentoonstelling is inbegrepen in de toegangsprijs van het Zwin Natuur Park: 

  • 6 jaar: gratis; van 6 t.e.m. 17 jaar: 5 euro; vanaf 18 jaar: 10 euro online (12 euro aan de kassa) 
  • Openingsuren: 
  •  juli en augustus: van maandag t.e.m. zondag van 10 tot 18 uur 
  • september: van dinsdag t.e.m. zondag van 10 tot 18 uur 
  • Alle tentoonstellingsbijschriften zijn in het Nederlands, en de vertaling is toegankelijk via elk mobiel toestel in meerdere talen: Frans, Duits, Engels, Spaans en Italiaans. 

Praktisch – Gegidste rondleidingen in de tentoonstelling 

Ten gevolge van de coronamaatregelen is het verplicht vooraf een ticket voor het bezoek aan het Zwin Natuur Park te reserveren via zwin.be. 

Gegidste rondleidingen: elke woensdag van 15 juli t.e.m. 26 augustus van 11.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 14.30 uur 

Prijs: €13 in voorverkoop online of €15 aan de kassa (voor volwassenen), €6 voor kinderen en abonnees (toegang park inbegrepen) 

Beschrijvende wandeling voor slechtzienden: woensdag 2 september om 14.30 uur 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter