Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Grens tussen Sluis en Knokke-Heist gesloten voor niet-essentiële verplaatsingen

De federale overheid heeft vrijdag 20 maart 2020 beslist om vanaf 15 uur alle landsgrenzen te sluiten voor niet-essentiële verplaatsingen. Dit betekent dat alleen nog grensarbeiders (met werkgeversattest), artsen, verpleegkundigen en professionele vrachtwagenchauffeurs de grens over kunnen. In het bijzonder zijn de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zijn grenscontroles voortaan van toepassing. Elke overtreding wordt strikt gesanctioneerd.

De federale politie en lokale politiezones staan in voor de in- en uitreiscontroles. Ook elke verplaatsing naar tweede verblijven op het Belgische grondgebied is verboden. In het voorbije weekend controleerde onze lokale politie aan de afrit van de A11 en in de Natiënlaan het inkomend verkeer. Toeristen en tweedeverblijvers werden onverbiddelijk terug huiswaarts gestuurd. Ook op het strand en in de duinen patrouilleerde de federale politie te paard ter hoogte van de grens van Knokke met Cadzand.

Niet alleen het verkeer over de weg, maar ook het internationaal spoorverkeer en reizigers via de luchthaven worden gecontroleerd. Het goederentransport blijft wel verzekerd. Ook Belgen die in het buitenland zitten, mogen uiteraard terugkeren.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter