Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: The Lodge

Op 12 juni 2020 openden Philippe Schamp en Justine Amelynck hun brasserie The Lodge op het Gemeenteplein 19. De naam en het zebralogo verwijzen naar de bar van hotels in de voormalige Afrikaanse kolonies. Het knusse interieur is dan ook ingericht met typische accenten uit het zwarte continent, allemaal tweedehandse spullen die het koppel op de kop kon tikken in de Kringloopwinkel.

Don’t worry be happy

Philip en Justine en hun zes kinderen zijn na hun deelname aan de Vier-reeks “Don’t worry be happy” Bekende Vlamingen geworden. Als uitbaters van camping Jamboree in Blankenberge, besloten ze het over een andere boeg te gooien en in Knokke-Heist een horecazaak op te starten. Philippe is afkomstig van Knokke en verlangde al een hele tijd om terug te keren naar zijn roots. Sinds zijn 21ste werkte hij o.a. in Spaanse en Franse hotels en organiseerde hij feestjes voor de jetset. De horecasector is hem dus zeker niet vreemd.

Familiezaak met verse huisgemaakte streekproducten

Op de menukaart van The Lodge vind je dagverse producten uit grootmoeders keuken. De Noordzeevis wordt geleverd door hun zoon die beroepshalve visser is. Wie op zijn klantenkaart 10 dagschotels of en/of cocktails verzameld heeft, krijgt de 11de gratis aangeboden. Op het overdekte en verwarmde terras kun je proeven van huisgemaakte sangria’s en tapasbordjes. Vanaf 14 uur gaat de tearoom open waar je kunt smullen van lekkere appeltaart, pannenkoeken en wafels van het huis. Op marktdagen ben je er ook al vanaf 6 uur welkom voor een smakelijk ontbijt.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter