Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Gezinsvriendelijke bistro en B&B De Zes Bochten opent deze zomer temidden de zonnebloemvelden

Elf jaar na de sluiting van de legendarische tearoom De Zes Bochten in de Nieuwstraat blazen Jorgen (26) en Cedric (28) Dujardin de zaak van hun ouders Bernard en Lieve nieuw leven in. Ze hopen deze zomer al hun eerste gasten te ontvangen. Behalve restaurant-tearoom komen er in de nieuwbouw ook familiekamers en verscheidene avontuurlijke in- en outdoor speelpleinen. Een landbouwer heeft op het akkerland rond De Zes Bochten onlangs zonnebloemen ingezaaid. Eenmaal de biologisch afbreekbare folie door de uv-stralen van de zon is verteerd, kunnen de plantjes opschieten. Tegen de zomer zal deze site vlakbij Duinenwater prachtig geel kleuren, een gouden hotspot voor Instagrammers.  

Bernard Dujardin en Lieve Van de Sompele sloten eind 2009 met pijn in het hart de deuren van hun zaak. Na liefst 25 jaar werkten gezondheidsredenen de beslissing in de hand. Opvolging was er destijds niet, aangezien hun kinderen toen nog jonge tieners waren. Het betekende het einde van de populaire tearoom langs de Nieuwstraat in Knokke-Heist. Elf jaar later is die opvolging alsnog een feit. De kinderen van Bernard en Lieve sloegen de handen in elkaar en bouwden De Zes Bochten opnieuw op. De locatie - vlak buiten het centrum, op een druk fietsknooppunt temidden de toekomstige 2de golf- blijft identiek. 

Speelparadijs 
Momenteel ziet de zaak langs de Nieuwstraat er nog uit als een werf. "Toch is het de bedoeling om deze zomer nog te openen, wellicht in juli", vertelt Jorgen Dujardin. Samen met zijn oudere broer Cedric is hij volop in de weer om de legendarische tearoom nieuw leven in te blazen. Al is nu al duidelijk dat er veel meer te beleven en proeven zal zijn dan een pannenkoek of spaghetti. Zowel binnen als buiten komt er een grote speeltuin met telkens een aparte peuterzone met ballenbadinstallaties. Blikvanger wordt ongetwijfeld de Tornadoglijbaan, een blitse straaljager waar would-be pilootjes in de cockpit mogen kruipen en bij een crash naar beneden kunnen glijden.  Er zal mogelijkheid zijn om te lunchen en dineren in een trendy kader én je kan er overnachten in de stijlvolle familiekamers. 

Focus op gezinnen 
 "We richten ons in de eerste plaats op gezinnen met kinderen", bevestigt Jorgen. "We merken aan de reacties dat er echt wel nood is aan een zaak als de onze in Knokke-Heist. Ook voor ons is het een grote uitdaging. Toen onze ouders destijds stopten, waren wij nog veel te jong. Maar kijk, elf jaar later zetten we hun levenswerk alsnog verder. Het spreekt voor zich dat zowel mama als papa apetrots zijn." 

 

Corona 
Na meer dan een jaar bouwen krijgt De Zes Bochten steeds meer vorm. Na wat kleine vertragingen, worden Jorgen en Cedric nu evenwel geconfronteerd met een groter probleem: de coronacrisis. "Natuurlijk was en is dat even slikken. Maar opgeven? Neen, daar hebben we nooit aan gedacht", zegt Jorgen overtuigd. "De werf heeft enkele dagen stilgelegen, maar daar bleef het ook bij. We moeten positief blijven. Veel zal afhangen van wat de Nationale Veiligheidsraad beslist. Al kunnen we zelfs op halve capaciteit - als die voorwaarde wordt gesteld - nog heel wat mensen veilig ontvangen. Ons groot zonneterras zal deze zomer wellicht een extra troef zijn." 

De ontwikkelingen en de precieze openingsdatum van De Zes Bochten zijn te volgen op www.dezesbochten.be

(bron: Mathias Mariën - Het Laatste Nieuws) 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter