Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vind je gestolen fiets terug op de Facebookpagina van het gemeentebestuur

Sinds deze maand publiceert het gemeentebestuur elke woensdag op de gemeentelijke Facebookpagina een reeks van 25-tal (brom-)fietsen die sinds augustus 2020 achtergelaten zijn en waarvan de eigenaar onbekend is omdat er geen rijksregisternummer in het frame is gegraveerd. Momenteel gaat het om een 200-tal stuks maar elke week komen er daar een 10 tot 15-tal bij. Wie zijn rijwiel herkent, wordt verzocht om binnen de 14 dagen contact op te nemen met de dienst Preventie en Veiligheid op het nummer 050 630 473 of via mail op preventie@knokke-heist.be.

Rijwielen die op het grondgebied van Knokke-Heist foutief gestald worden of te lang op dezelfde plaats blijven staan, worden door de gemeenschapswachten opgehaald en in de gemeentelijke bergplaats ‘t Walletje gestockeerd. Tot voor kort kon iedereen zijn gestolen of verkeerd gestalde (brom-) fiets terugvinden via de website gevondenfietsen.be. Deze website wordt sinds deze zomer echter enkel nog gebruikt door de provincie Antwerpen. Andere provincies konden nog instappen mits betaling. West-Vlaanderen heeft gekozen om niet meer deel te nemen. De diensten Preventie & Veiligheid en Stadsonderhoud bekijken nu hoe ze hun fotobestand van gevonden fietsen elektronisch kunnen ontsluiten zodat de burgers het gemakkelijk via het internet kunnen raadplegen. In afwachting daarvan worden alle fietsen die vanaf augustus 2020 zijn binnengebracht, op geregelde tijdstippen gepubliceerd op de Facebookpagina van het gemeentebestuur.

Online veiling

Eind dit jaar zal het overgrote deel van de niet opgehaalde fietsen via een online veiling openbaar verkocht worden. Er is daarbij een startbedrag ingesteld per fiets, maar de verkoop gaat per opbod. Iedereen kan bieden op de fietsen. Er zal gewerkt worden met een kijkdag en een afhaaldag op afspraak om alles coronaproof te laten verlopen. Meer informatie hierover volgt nog.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter