Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Warme buurten in Knokke-Heist: bijna 3.000 gezinnen op buurtnetwerk Hoplr

Sinds de lancering van Hoplr sloten zich al 2.804 gezinnen aan op dit digitale burennetwerk waar je je buren beter leert kennen en met elkaar in verbinding kunt komen. Dit wil zeggen dat bijna 1 op 5 van de beschikbare huishoudens nu al actief is op het buurtplatform. Een heel mooie tussenstand! De buurten bruisen intussen van het leven en van de hartverwarmende initiatieven die in tijden van corona uiteraard nóg waardevoller zijn. Ben jij er al te vinden? Nee? Meld je dan vandaag nog aan! Samen kunnen we van onze buurten pas echt warme wijken maken!  

Verlenging en uitbreiding proefproject 

Sinds oktober 2019 liep in Knokke-Heist in 4 wijken een proefproject met het digitale buurtnetwerk Hoplr. Het plan was om dit pas in een latere fase uit te breiden naar de volledige gemeente. We haken ons hiervoor vast aan de overheidsprocedure van stad Brugge. De coronacrisis bracht dit verhaal evenwel in een stroomversnelling. Op vrijdag 27 maart 2020 heeft het gemeentebestuur beslist om het proefproject met het Hoplr-buurtnetwerk met 6 maanden te verlengen én meteen ook uit te rollen over heel Knokke-Heist. Op die manier krijgen onze inwoners meteen de kans om hun buren digitaal te leren kennen, solidariteitsacties op te zetten, elkaar te helpen … 

Een verlenging van het proefproject was nodig omdat door de coronacrisis de overheidsprocedure van stad Brugge enige vertraging blijkt op te lopen (en ons project normaal afliep in mei 2020). De uitbreiding naar het volledige grondgebied kwam er op vraag van onze inwoners, jullie zelf dus. 

Nood aan verbinding in moeilijke tijden 

We merkten in deze moeilijke periode immers dat het online buurtplatform in de bestaande wijken héél wat meerwaarde bood voor de inwoners (betrokkenheid, solidariteit, concrete noden en zorgvragen …). En daarnaast kregen we veel vraag vanuit andere buurten die vanuit diezelfde nood zaten te wachten tot het platform ook voor hen beschikbaar werd. Het platform nam dan ook een vliegende start. Tijdens de eerste drie weken na de uitrol sloten maar liefst 1809 gezinnen zich aan op Hoplr. 

Zo’n digitale manier om met elkaar in contact te blijven is in de huidige coronasituatie dan ook erg praktisch en verbindend. Ideaal om je buren te leren kennen, solidariteitsacties op te zetten, elkaar te helpen …  

 • Zo merkten we al tal van warme initiatieven op: 
 • dames die samen van thuis uit mondmaskertjes naaien 
 • crowdfunding om gratis gezichtsmaskers te verdelen 
 • een student die leerlingen gratis huiswerkhulp aanbiedt 
 • of wat dacht je van dit hartverwarmende verhaal: in januari plaatsten we in de wijk Knokke-Dorp een oproep voor een oudere vrouw die problemen had met haar deurbel. De deurbel werd hersteld door een Hoplr-buur en deze buur belt mevrouw nu om de 2 dagen op om te horen of alles ok is, of ze iets nodig heeft ...   

Sla de handen dus in elkaar en maak ook van jouw buurt een warme wijk! 

Hoe aanmelden op Hoplr?  

Iedereen kreeg intussen een uitnodiging van Hoplr in de brievenbus. Daarop lees je wat extra uitleg en vind je ook de buurtcode van jouw eigen buurt. Medewerkers van het gemeentebestuur bedeelden de brieven huis-aan-huis.   

Met deze code kun je daarna terecht op www.hoplr.com of op de mobiele app die je makkelijk kunt downloaden.   

 • Je vult je adres in.  
 • Je geeft je buurtcode in.  
 • En dan kan je je inschrijven voor je buurt.  

 

Geen brief met buurtcode ontvangen?   

Heb jij toch geen brief gekregen in jouw brievenbus of speelde je die kwijt? Ga naar de website www.hoplr.com en geef je adres in. Klik op de rode knop ‘vind je buurt’. Vink de optie aan ‘Ik heb geen brief met code ontvangen’. Dan kom je automatisch in je buurt terecht en kun je een account aanmaken door de verschillende stappen te doorlopen.   

Wil je je graag aanmelden, maar lukt het je niet? 

Geen nood, want het Sociaal Huis staat voor je klaar om jou in een mum van tijd op Hoplr te helpen. Bel naar het nummer T 050 530 900 en leer ook jouw buren kennen! 

Welke buurten?  

Knokke-Heist is voor Hoplr opgedeeld in 7 grote buurten, verspreid over het hele grondgebied van Knokke-Heist.  

 • Heulebrug - Oostwinkel  
 • Heist - Duinbergen  
 • Ramskapelle  
 • Westkapelle  
 • Het Zoute  
 • Knokke Dorp
 • Heilig Hart – Albertstrand

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter