Knokke-Heist bezoeken als toerist?
Ja Nee

Zeezucht: Tomorrow Man, made by the sea van Catherine François

Op het strandhoofd ter hoogte van de Antoine Bréartstraat staat het beeld Tomorrow Man, made by the sea. Met de gaten wil kunstenares Catherine François een destructieve energie weergeven en tonen dat geboorte en aftakeling hand in hand gaan. Het is dan ook de bedoeling dat het beeld erodeert onder invloed van eb en vloed, wind en regen. De gebogen gestalte, van 2 m hoog en met een gewicht van 400 kg zet zich schrap tegen het wassende water. En dat precies etaleert de symboliek die François in haar beeldhouwwerk wil leggen: de strijd van de mensheid tegen de natuur. Woordkunstenares Maud Vanhauwaert schreef er in het kader van de poëtische beeldenwandeling Zeezucht onderstaand gedicht over.

draag mij naar uw verten

onder de wassende maan

in het wassende water ik

zwicht voor u zwel aan dan

ik word bepaald door wat

mij ontbreekt wat ik niet

ben ben ik nog het meest

in zwarte ruimte verdrinkt

de tijd alles van water weer

loos ik buig voor u word golf

op een zucht van de zee

Flyer met QR-code

De volledige poëzieteksten kun je nalezen in de flyer. Deze is verkrijgbaar in de filialen van Bibliotheek Knokke-Heist en bij het toerismekantoor in Knokke (Zeedijk 660). Op deze flyer staat er ook een QR-code waarmee je de gedichten kan horen en de bijhorende kunstwerken kan zien in een artistieke video (www.beeldenindestad.be/ontdekken).

Meer info over de kunstbeelden vind je in de brochures 'Zin in Kunst' en 'Kunststad'. Deze kun je ook afhalen bij het toerismekantoor of online terugvinden op www.myknokke-heist.be/publicaties.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter