Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Opus 2021 van dansgroep Heliopsis wordt omwille van corona Opus 2022

Door de strenge maatregelen ten gevolge van de Covid-19-crisis, kan de 3-jaarlijkse show Opus 2021 van dansgroep Heliopsis die gepland was voor mei volgend jaar, niet doorgaan. De leiding van de dansgroep heeft samengezeten met het aangestelde Covid-preventieteam van het CC Scharpoord. Daaruit werd besloten dat de Opusshow onmogelijk in een volle zaal van meer dan 400 aanwezigen kan gebracht worden ten gevolge van de opgelegde protocollen. Daarbij komt nog eens dat alle groepen aan mekaar vasthangen en als die in bubbels van 50 moeten verdeeld worden, zou het volledige concept van onze show totaal verloren gaan. Opus 2021 wordt bijgevolg verplaatst naar mei 2022, hopelijk op een moment dat alles weer ‘groen’ en normaal zal zijn. 

Er werd creatieve oplossing gevonden om volgend jaar in elk geval ‘op het podium te dansen’, al zal het volgens een ander concept zijn, en met een beperkt publiek. In het Hemelvaartweekend van 13 tot en met 16 mei 2021 wordt de eerder geplande show ‘Heliopsis’ Allstars’ gebracht met Liesbeth en haar dansers van Modern 2, 3 & 4 en Street 3 & 4. ·  

De week erop tijdens het Pinksterweekend van 21 tot en met 23 mei 2021 wordt aan het publiek de ‘DGH X Corona Film’ voorgesteld. Deze film brengt choreografieën van de kinder- en jongerengroepen die vooraf zullen opgenomen worden. De opnames ervan gebeuren als tijdens een echte show, met belichting en decor, make-up en bijpassende kostuums op het podium van het Cultuurcentrum Scharpoord, met als publiek de andere dansers van de groep. 

De dansleiding is ervan overtuigd dat ze op begrip kan rekenen omtrent deze wijziging. Ze werd genomen na alle protocollen en maatregelen tegenover elkaar af te wegen om te concluderen dat met deze beslissing de meest veilige en organisatorisch mogelijke oplossing werd uitgewerkt. De dansleiding nam steeds de gezondheid van de dansers en lesgevers als vertrekpunt en prioriteit. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter