Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: Het Dierensalon

In de Vuurtorenstraat 4 in Heist runt Mariska Strubbe sinds kort Het Dierensalon, een trimzaak voor honden, katten en knaagdieren.  Deze nieuwe zaak vlakbij de zee is heel vrolijk ingericht zodat het altijd een beetje zomer is van zodra je hier binnenkomt. “Ik heb 3 jaar lang gewerkt als dierenverzorger bij het Blauwe kruis in Brugge maar voelde de drang om zelfstandig aan de slag te gaan. Mijn bedoeling is ook om nog bij te studeren als gedragsdeskundige voor katten en ook deze kennis aan te bieden aan mijn cliënteel. Mijn visie op de zaak: eco friendly & health care. Hiervoor werk ik met producten zonder parabenen en sulfaten die ecologisch afbreekbaar zijn”, aldus Mariska. Ik ben enorm bezig met de gezondheid en welzijn van dieren, hierdoor ben ik niet alleen “de kapper” maar ook dat tikkeltje meer voor verdere vragen en tips. 

Honden 

In het Dierensalon kun je terecht voor het knippen, plukken of scheren van je trouwe viervoeter. Ook een degelijke verzorging (wassen, drogen, borstelen) behoort tot het standaardaanbod. Bij elke behandeling wordt de hond volledig ontdaan van knobbels en eventuele vervilting alsook nagels, ogen en oren worden gecontroleerd. 

Katten 

Mariska zorgt voor een zeer ontspannen omgeving waarbij de volledige behandeling gebeurt op aanwijzingen van je kat. Meestal start de behandeling met kammen waarbij alle klitjes verwijderd worden. Hierna gaan de katten gebruikelijk in bad waarna ze heerlijk kunnen genieten onder de warmtelamp om even tot rust te komen. Indien je kat van water panikeert, slaat Mariska deze stap over of probeert watergewenning. Deze behandeling duurt ongeveer 1 uur. 

Knaagdieren 

Ook knaagdieren kunnen soms nood hebben aan een professionele behandeling. Tijdens de ruiperiode kan het wel eens voorkomen dat je konijn of cavia wat hulp nodig heeft om zijn dikke volle vacht kwijt te raken. Afhankelijk van de conditie van de vacht kun je in Het Dierensalon je troeteldier laten ontklitten, ontwollen of scheren. 

Iedereen kan een kijkje nemen op facebook of instagram bij “Het dierensalon (bij Mariska) Voor meer info: T 0483 20 19 90 – hetdierensalon@gmail.com -   - www.Hetdierensalon.be 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter