Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Canadees wandelweekend 2020 geannuleerd

Vanwege het coronavirus wordt het Canadees Wandelweekend en de organisatie van de 47ste Canadese Bevrijdingsmars Hoofdplaat-Knokke dit jaar geannuleerd. De 3-daagse herdenkingsplechtigheden gaan wel door in een beperkte aanwezigheid van een Canadees militair contingent. 

Het organisatiecomité, de plaatselijke wandelclub W.N.Z.B en de gemeentelijke sportdienst van Knokke—Heist hebben kennisgenomen van de veiligheidsnormen, ook opgelegd van de Vlaamse Wandelfederatie. Hieruit blijkt dat het organisatorisch zeer moeilijk is om daaraan te voldoen. 

De gemeentebesturen van Knokke-Heist en Sluis verlenen traditioneel hun medewerking aan de 76ste Herdenking van de Bevrijding op 6-7 en 8 november 2020. 

De plechtigheden op vrijdag 6 november 2020 vinden plaats in Eede en Sluis. Op zaterdag 7 november is er om 9.45 u. Bevrijdingsmis in de H. Margaretakerk. De Canadese delegatie brengt achteraf een bezoek aan de Canadese militaire begraafplaats van Adegem voor een hulde en bloemlegging. 

Zondag 8 november 2020 zijn er ceremonies in Hoofdplaat, Oostburg, Retranchement en Knokke (Verzetsplein). De plechtigheden vinden vanwege de coronamaatregelen plaats zonder publiek. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter