Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist introduceert de Zwin Shuttle!

Sinds donderdag 1 oktober 2020 kan je aan boord hoppen van een tweede lijn binnen de elektrische shuttledienst van Knokke-Heist, namelijk de Zwin Shuttle. Deze nieuwe shuttlebus, in de opvallende natuurlijke kleuren van de Zwinregio, zal dagelijks van 9.30 uur tot 18 uur om het uur langs het uitgestippelde parcours rijden. Op bepaalde weekends en vakantiedagen zal de frequentie hoger liggen. De reistijd voor het hele traject bedraagt ongeveer 20 minuten.  

De uitbreiding van de Shopping Shuttle met de extra lijn naar het Zwin Natuur Park vormt een grote meerwaarde voor de tweedeverblijver, recreant en inwoner. Deze extra lijn is bovendien een goede manier om het unieke karakter van Knokke-Heist en haar milieuvriendelijk imago te promoten. 

De Zwin Shuttle stopt langs de volgende 4 haltes:   

  1. Minigolf: aan de ondergrondse parking Minigolf in de Kustlaan, waar er een mogelijkheid tot overstap naar de Shopping Shuttle wordt voorzien      
  2.  Surf & Sail: aan de Appelzakstraat 
  3.  Zwinbosjes: aan de hoek Graaf Léon Lippensdreef / Bronlaan      
  4.  Zwin Natuur Park: aan de parking van het Zwin Natuur Park 

Zwin Natuur Park 

Ook in de herfst heeft het Zwin Natuur Park heel wat te bieden: het natuurgebied ligt op een belangrijke trekroute en op sommige dagen vliegen er duizenden vogels voorbij. Beleef de vogeltrek van héél dichtbij tijdens één van de vele herfstactiviteiten in het park, in de interactieve vaste tentoonstelling Het Zwin, internationale luchthaven voor vogels of tijdens een boeiende wandeling met een Zwingids.  

Kijk voor alle activiteiten op zwin.be. Ticket online reserveren op voorhand is verplicht i.v.m. de COVID-19 maatregelen. 

Het Zwin Natuur Park is gesloten op maandag en dinsdag, behalve in de vakantieperiodes en verlengde weekends. Maar ook op deze dagen is de Zwin Shuttle het geschikte vervoersmiddel voor watersporters die onze Noordzee willen trotseren en voor natuurliefhebbers die de Zwinomgeving willen ontdekken. 

Folder Zwin Shuttle  

Knokke-Heist is ongetwijfeld de groenste gemeente aan de kust. Naast de mooie wandelpaden in het Zwin Natuur Park, kan je ook prachtige wandelingen maken in de nabije Zwinomgeving. Een selectie aan wandelroutes werd overzichtelijk gebundeld in de inspiratiefolder van de Zwin Shuttle. Verder vind je er een heerlijke opsomming van streekproducten uit de Zwinregio met leuke anekdotes in terug. Deze folders zijn verkrijgbaar in de toeristische infokantoren in Knokke (Zeedijk 660) en in Heist (Pannenstraat 138), en in het Zwin Natuur Park (Graaf Leon Lippensdreef 8).  

Shopping Shuttle 

Het shoppingpubliek van Knokke-Heist kan sinds deze zomer gratis gebruikmaken van de Shopping Shuttle, de elektrische shuttledienst die de belangrijkste winkelstraten in de Gouden Driehoek (Lippenslaan, Dumortierlaan en Kustlaan) met elkaar verbindt. De trendy citymobiels waren meteen een schot in de roos. De Shopping Shuttle vervoerde sinds de start op 13 juli meer dan 11.000 gasten. Naast een leuke beleving zorgt de shuttledienst ook voor minder filevorming.  

#ikzomerwestvlaams 
 
Om ook na de zomer aan deze grote vraag te blijven voldoen, wordt het project in het kader van #ikzomerwestvlaams verlengd in tijd en traject vanaf 1 oktober tot 15 november 2020. Provincie West-Vlaanderen pakt met het initiatief ‘Ik Zomer West-Vlaams’ uit met een rijk gevuld en coronaproof programma met activiteiten voor wie zijn vakantie in eigen land of regio doorbrengt. De Shopping Shuttledienst gaat nog steeds dagelijks door van 11 tot 20 uur om het kwartier langs de 12 huidige haltes die diezelfde zijn in beide richtingen van het parcours. Aan elke halte stopt de shuttle om de passagiers te laten op- en afstappen.     

Let op: de shuttlebusjes wordt gezien als openbaar vervoersmiddel, dus de maatregelen omtrent corona gelden ook hier.   

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter