Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Bib Knokke-Heist start vanaf 6 april met afhaaldienst in sportcentrum De Stormmeeuw en De Buze in Heist

Het bibteam van Knokke-Heist is sinds de coronacrisis achter de schermen en van thuis uit creatief en intensief aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn! Vanaf maandag 6 april 2020 bedient de bib opnieuw jong en oud, maar dan wel op z’n corona’s: met afhaal-dienstverlening dus in sportcentrum De Stormmeeuw in Knokke en filiaal De Buze in Heist! Hoe dit in zijn werk gaat lees je hieronder. 

Wat kan je aanvragen? 
Elke klant, jong en oud, mag 5 bibliotheekwerken aanvragen. Boeken (verhalend of informatief), strips, cd’s, dvd’s, games of luisterboeken. Ben je nog geen lid, geen probleem. De bib maakt je lid, zodat je #injekot kan lezen. De betaling van het lidgeld laten de medewerkers openstaan en handelen ze af eens ze hun bibklanten opnieuw mogen ontvangen. Meer info over het lidmaatschap vind je hier

 

Hoe doe je een aanvraag? 
Doe je aanvraag bij voorkeur via dit aanvraagformulier. 
Lukt het niet digitaal, dan kan het telefonisch op T 050 630 400. Een bibmedewerker helpt je verder tijdens de weekdagen tussen 9 en 17 uur. 

Waar en wanneer haal je je pakket op? 
Het bibteam tracht jouw vraag binnen de 24 uur te verwerken. Eens de medewerkers je pakket hebben samengesteld, bellen ze je op. Er wordt dan samen een afhaalmoment afgesproken. Er zijn 2 afhaalpunten. 

Knokke: aan het onthaal van het sportcentrum De Stormmeeuw, Edward Verheyestraat 14 

Heist: in de bib van Heist, Kerkstraat 32 

Geen inspiratie? Laat je verrassen met een selectie door de Bib! 
Geef aan welke materiaalsoort je wil en eventueel het genre of onderwerp. 
Het bibpersoneel stelt dan voor jou een pakket samen. Ideaal om nieuwe dingen te ontdekken! 

Kan je je geleend materiaal al terug inleveren? 
Alle werken mag je bijhouden tot na de heropening van de bibliotheek. Ze worden automatisch verlengd. De inleverbus in Scharpoord is NIET bereikbaar. Deze in Heist en Westkapelle zijn wel toegankelijk. 

Is dit wel veilig? 
Het bibpersoneel draagt wegwerphandschoenen bij het klaarleggen van de pakketten. Ophaling gebeurt achter een plexiglas of doorgeefluik. Ingeleverde materialen worden minimum 3 dagen in quarantaine bewaard alvorens ze terug in de rekken te plaatsen. Alle noodzakelijke hygiënische maatregelen die vereist zijn bij een afhaalbibliotheek worden in acht genomen. De bib werkt met afhalen op afspraak, waardoor je niet met andere klanten in contact komt. Respecteer dus zeker het afgesproken tijdstip. 

Nog even meegeven dat de sluitingsperiode een volledig boetevrije periode is. 

Alle info op T 050 630 400 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter