Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Laat je ontroeren door de levensliederen van Klassiek Leeft Vurig

Klassieke muziek zou je niet onmiddellijk in één adem noemen met genres als het levenslied of de smartlap. En toch zijn er meer gelijkenissen dan je zou verwachten. Wist je dat de eerste betekenis van het woord Smartlap een Vastendoek is? Een stoffen lap waarop het lijden of de smarten van de Heer werden uitgebeeld. Dit doek werd tijdens de Vastenperiode in de kerk opgehangen. De Smartlap die wij nu kennen is een lied dat vertelt over “een lach en een traan”, m.a.w. onze dagelijkse beslommeringen, onze hartstochten en dromen.

Vinden wij deze emoties ook niet terug in onze zo geliefde klassieke muziek? Artistiek directeur Marcel Ponseele nodigt je tijdens Klassiek Leeft Vurig uit om samen met de uitgelezen ensembles te laten ontroeren door de Lach van Vivaldi, de Hartstocht van Van Beethoven, de Adem van Engelen en de Tranen van Dowlannd. 

Laat je 4 zaterdagen in februari (1,8, 15 en 22) tijdens deze unieke concertreeks onderdompelen in een warm bad vol heerlijke muziek. Het feeërieke kerkje van Ramskapelle met zijn heerlijke akoestiek brengt je alvast in de juiste sfeer. Alle concerten starten stip om 20 uur.

Tickets en info: www.klassiekleeft.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter