Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Uitstap naar van Eyck tentoonstelling in gent

In 2020 organiseert het Museum voor Schone Kunsten Gent (MSK) de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit. Een reden voor het Cultuurcentrum Knokke-Heist om maandag 16 maart op uitstap te gaan naar de Arteveldestad. De dag start met een inspirerende wandeling in de historische binnenstad, in de voetsporen van Van Eyck. Je ontdekt mooie gebouwen, hedendaagse kunst, maar ook toffe en onverwachte Gentse hoekjes die rechtstreeks geïnspireerd zijn op het Lam Gods.

Daarna breng je een bezoek aan het Museum voor Schone Kunst, dat dit jaar uitpakt met een iconische tentoonstelling: ‘Van Eyck, een optische revolutie’. Nooit eerder zullen zoveel werken van Van Eyck op één plaats te bewonderen zijn.

Centraal in de tentoonstelling staan de acht gerestaureerde buitenluiken van 'De Aanbidding van het Lam Gods', een hoogst uitzonderlijke bruikleen van de Gentse Sint-Baafskathedraal. De panelen zullen na 2020 de kathedraal nooit meer verlaten. De tentoonstelling is de enige en laatste kans om de panelen in een ruimere context te bekijken.

Verder worden belangrijke werken uit het atelier van de kunstenaar tentoon gesteld, en 15e en 16e- eeuwse kopieën van schilderijen door Van Eyck waarvan het origineel in de loop der eeuwen verloren is gegaan.

De uitstap kost €77 en €73 voor wie een uitpas heeft. De bus vertrekt om 13 uur op de parking van Cultuurcentrum Scharpoord. De tweede opstapplaats is het station in Heist. De terugkomst is rond 23 uur.

Inschrijven via T 050 630 430 of cc.ticket@knokke-heist.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter