Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Extra parkeercapaciteit in Knokke en Heist

Met de Shoppingweek die op zaterdag 4 juli 2020 van start gaat, heeft het gemeentebestuur een extra randparking voor een 250-tal wagens voorzien in de weide tussen de Knokkestraat en het sportcomplex Sportoase in Duinenwater. Op het terrein zijn stalen platen gelegd en belijning aangebracht zodat je ook bij regenweer de parking vlot op- en af kan rijden. Een elektrische citymobiel voert je dan gratis naar de Gouden Shoppingdriehoek van Lippens-, Dumortier- en Kustlaan. Je kunt afstappen aan een 10-tal verschillende haltes. De shuttledienst wordt verzekerd van 11 tot 20 uur.  

Parking Heistlaan 

Ook in Heist is sinds geruime tijd bijkomende parkeerruimte gecreëerd op de voormalige gemeentelijke bergplaats in de Heistlaan tussen het Stationsplein en Markstraat. Hoewel deze parking vlakbij het station en relatief dicht bij het strand en het centrum van Heist gelegen is, wordt deze parkeerruimte nog altijd sterk onderbenut. Onbekend is blijkbaar onbemind.  Hopelijk komt er deze zomer hierin verandering in.  

Zowel de parking in de Knokkestraat als in de Heistlaan zijn betalend. Het tarief van de groene zone is van kracht. Voor een hele dag betaal je 10 euro.  

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter