Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Honden op toeristische strandzones verboden vanaf 8 juni

Hondenbaasjes en hun viervoeter hebben tijdens deze coronaperiode het geluk gehad dat ze in Knokke-Heist een paar maanden extra van strand en zee mochten genieten. Nu het strandtoerisme vanaf maandag 8 juni 2020 weer is toegelaten, wordt het grootste deel van het strand tussen 9 en 21 uur opnieuw verboden terrein. Op het strandgedeelte aan het Zoute, iets verder dan watersportclub Surfers Paradise en tot aan de Nederlandse grens, mogen de honden wel nog de hele dag op het strand vrij rondlopen. 

Andere aantrekkelijke wandelroutes voor onze 4-potige vrienden:  

Groenpleinduinen: aan de andere kant van de Zwinlaan heb je de Groenpleinduinen, ook een prachtig natuurgebied waar je naar hartenlust kunt wandelen. Je mag er met je hond wandelen op voorwaarde dat je je dier aan de leiband houdt. 

Groene gordel Heist-West: ontdek 3 kleinere natuurgebieden naast de Baai van Heist: de Sashul, de Vuurtorenweiden en de Kleiputten. Honden aan de leiband zijn toegelaten (NIET in de begrazingspercelen). 

Directeur-generaal Willemspark: ook wel bekend als ‘het bosje van Heist’. Je mag er met je hond aan de leiband wandelen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter