Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Balletvoorstelling Morgen van Le Cygne geannuleerd

Net zoals alle culturele voorstellingen in het CC Scharpoord, kan ook Morgen van balletgroep Le Cygne op 6,7 en 8 november 2020 omwille van de Covid-pandemie niet doorgaan. Ondertussen wordt er uitgekeken hoe het vele werk toch een beetje getoond kan worden en wordt er gehoopt dat de lessen zo snel mogelijk hervat kunnen worden. De voorstelling Morgen komt er in ieder geval niet meer. Wie Le Cygne aan het werk wil zien, zal moeten wachten op het weekend van 13, 14 en 15 mei 2022. Zet die data in ieder geval nu al in jullie agenda! 

Nadat de mensen van balletgroep Le Cygne uit Knokke-Heist in mei de voorstelling “Morgen” moest uitstellen omwille van de lockdown, hadden ze al hun pijlen gericht op het weekend van 6, 7 en 8 november 2020 om alsnog te brengen waar de kinderen, lesgevers en volwassenen keihard aan hadden gewerkt. Daarbij werden pogingen gedaan om de lessen in de mate van het mogelijke toch te laten doorgaan. Er werd gedanst met mondmaskers, gedanst in open lucht en afstand gehouden. Nummers werden opnieuw gemaakt en de dansers werkten in bubbels om toch maar te kunnen optreden.

Tot het bestuur op maandag 26 oktober 2020 toch oordeelde dat het niet verantwoord was om de optredens te laten doorgaan. De coronacijfers liepen te hoog op en ondanks de vele maatregelen die door het bestuur, de lesgevers en door de mensen van Scharpoord genomen werden, vond men toch dat het beter was om geen risico’s te nemen. Tijdens het dansen is afstand houden nu eenmaal niet altijd houdbaar en ook de beperking van het aantal mensen in een zaal speelde een grote rol.

Al die zaken hebben ertoe geleid dat het bestuur geoordeeld heeft om de voorstelling te schrappen. Veiligheid gaat voor alles. En dat een dag later alle culturele centra dicht moesten, heeft alleen maar onderstreept dat ze een juiste keuze gemaakt hebben.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter