Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Kringwinkel fysiek gesloten maar wel online bereikbaar

Op 30 oktober 2020 besliste het Overlegcomité om alle niet-essentiële winkels te sluiten om de verdere verspreiding van het coronavirus in te perken. Ook Kringwinkel ’t Rad in de Kursaalstraat sloot dus sinds maandag 2 november 2020 opnieuw zijn shop én brengpunt. Bruikbare goederen kun je nog altijd afleveren in het recyclagepark in de Sluisstraat. Check ook zeker de website en Facebook pagina van De Kringwinkel voor meer info over de verschillende Kringwinkeldiensten. Op Kringshop.be en uwkringding.be kan je wel nog online leuke tweedehandsspulletjes kopen. 

De Kringwinkel ’t rad rijdt 100% elektrisch 

‘Mensen en spullen meer waard maken met respect voor het milieu’, dat is de missie van De Kringwinkel ’t rad. In 2019 werd de organisatie voor het tweede jaar op rij laureaat van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen waarbij men zich o.a. engageerde voor een actieplan voor duurzame logistiek en mobiliteit. Bij De Kringwinkel ‘t rad investeerde men in elektrische voertuigen. Vanaf oktober gebeuren verplaatsingen tussen het logistiek centrum in Ruddervoorde en de winkels in Brugge Sint-Kruis, Brugge Sint-Andries, Zedelgem, Beernem, Heist en Blankenberge met 100% elektrische wagens. Het wagenpark werd uitgebreid met 2 elektrische wagens Opel Corsa-E, aangekocht bij lokale handelaar Garage Deketelaere uit Veldegem. Er werd ook een eigen laadpaal geïnstalleerd op de parking via onze buren van ME Technics. 

“Bij De Kringwinkel ‘t rad investeren we in elektrische voertuigen omdat we overtuigd zijn van de voordelen: voor onze organisatie en voor de maatschappij”, zegt operationeel manager Serge Geloen. “Elektrische voertuigen die rijden op groene energie zijn beter voor het milieu want ze stoten geen CO2 en fijn stof uit.” 

De Opel Corsa-e heeft een rijbereik van 337 kilometer zonder bij te laden. Het opladen gebeurt snel en eenvoudig: de batterijen worden in nauwelijks 30 minuten voor 80 procent opgeladen. 

“Er zijn niet enkel milieuvoordelen”, zegt Laure Vanhulle, financieel manager. “De onderhoudskosten zijn lager en je geniet ook fiscale voordelen. In het Vlaams Gewest word je volledig vrijgesteld van BIV en verkeersbelasting bij de aankoop van een 100% elektrische auto. “ 

“Bovendien rijden elektrische auto’s comfortabel, soepel en stil. Veel aangenamer voor onze medewerkers”, volgens HR manager Tine Vandecasteele. 

Meer informatie? Neem contact op met Hannelore Jonckheere (Verantwoordelijke Facilities & Office) via klc@trad.be of  T 050 34 94 00. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter