Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Waardebonactie Knokke-Heist met 2 maanden verlengd

In het kader van het herstelplan werkte Knokke-Heist een waardebonactie uit waarbij inwoners en tweedeverblijvers werden beloond met een shoptegoed van 150 en 200 euro als ze gingen shoppen bij de lokale handelaars. De actie draaide ondertussen op volle toeren maar de verstrengde maatregelen, waarbij de niet-essentiële winkels moeten sluiten, zorgen ervoor dat heel wat handelaars momenteel niet kunnen profiteren van de waardebon. Het gemeentebestuur heeft dan ook beslist dat de waardebon tijdelijk wordt geblokkeerd voor alle sectoren. Vanaf zaterdag 7 november 2020 kun je er dus nergens meer mee betalen. Wanneer alle handelaars weer open mogen, kun je de bon opnieuw gebruiken en dit voor een periode van 2 maanden. Op die manier ondersteunt de gemeente alle handelaars en niet enkel diegenen die momenteel mogen openblijven.   

Steun voor alle sectoren 

Het doel van de waardebon was om de sectoren die het meest getroffen werden door de coronapandemie te ondersteunen. Oorspronkelijk konden mensen de bon uitgeven tot en met 6 december. Maar het gemeentebestuur heeft nu beslist om dat aan te passen. Dit om elke handelaar de kans te geven om ten volle te kunnen genieten van de waardebon. Kledingzaken en de horecasector behoren bijvoorbeeld tot de zwaarst getroffen sectoren. Voor hen is de verlenging van de waardebon dus zeker een meerwaarde.  

Hou de bon goed bij 

Als de federale regering en de regeringen van de deelstaten beslissen dat alle sectoren opnieuw de deuren mogen openen, dan zal de waardebonactie opnieuw van start gaan. Dat betekent dat als bijvoorbeeld de kledingwinkels al mogen openen, maar de horecasector nog niet, zal je de waardebon nog niet kunnen gebruiken. Het is pas wanneer alle sectoren weer open zijn dat je kunt uitgeven met de waardebon. Het is wel belangrijk dat iedereen zijn waardebon goed bijhoudt. Gooi die dus zeker niet weg, want het is nog steeds de oorspronkelijke bon die je moet gebruiken.  

Het gemeentebestuur verwacht dat de waardebon in totaal zo’n 3,2 miljoen euro extra in de lokale economie zal pompen. Iets minder dan de helft (ongeveer 1, 4 miljoen euro) werd al uitgeven maar er is dus nog genoeg te spenderen om alle Knokke-Heistse handelaars een extra duwtje in de rug te geven.   

Dit kan je trouwens ook zelf  doen, door iets te bestellen op KH delivery of Shop in uw kot. Want meer dan ooit, hebben de handelaars jullie nodig!  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter