Knokke-Heist bezoeken als toerist?

NMBS adviseert reizigers om zo veilig mogelijk met de trein te reizen

Met de tropische temperaturen zullen dit weekend opnieuw heel wat mensen de trein richting Knokke-Heist en de kust in het algemeen nemen. De NMBS voorziet een groot aanbod aan treinen, maar wil een al te grote toestroom beperken om de gezondheid van haar reizigers te garanderen. De NMBS wil dan ook nog eens volgende adviezen meegeven: 

Bereid je reis goed voor en vermijd te drukbezochte plaatsen. Voor reizen naar de kust kan je de reisplanner van NMBS raadplegen, waar je de link naar de druktebarometer voor de kust vindt - www.dekust.be. 

Vermijd de piekuren, zowel voor de heen- als voor de terugreis door je reis te verzetten, bijvoorbeeld door vroeger of later te vertrekken. De piekuren voor de terugreis vanuit drukke plaatsen liggen tussen 18 en 20 uur.  

Stap niet op een trein waarin al veel mensen zitten. Als je merkt dat er veel reizigers zijn, wacht dan liever op de volgende trein. De alternatieve treinen worden op alle informatiekanalen van NMBS gecommuniceerd. 

Respecteer alle gezondheidsmaatregelen en draag altijd je mondmasker, om jezelf te beschermen, maar ook om de andere reizigers en het personeel in het station, op de perrons en in de trein te beschermen. 

Zorg voor voldoende water voor je reis. 

Activeer de functie 'notificaties' van de NMBS-app. Dit is een waarschuwingssysteem dat je in real time op de hoogte brengt van de situatie van je trein, ook bij eventuele storingen op het netwerk. Lees hier nog meer tips en profiteer maximaal van de zomer met NMBS! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter