Knokke-Heist bezoeken als toerist?

UITVERKOCHT Filmbenefiet Hors Normes ten voordele van Fundraising Zonta Club Damme

Op dinsdag 18 februari 2020 vult Zonta Damme voor de 16de keer de filmzaal van het CC Scharpoord met sympathisanten, clubleden en sponsors. Op het programma staat de  film ‘HORS NORMES’, een Franse film van de regisseurs van ‘Intouchables’ Olivier Nakache en Éric Toledano, een film die minder swingt, maar die ook nu weer reële problemen aankaart en opnieuw mensen met een beperking en jongeren uit probleemwijken samenbrengt.

Zonta Club Damme maakt deel uit van Zonta International, een organisatie die dynamische vrouwen verzamelt, actief binnen het economische, administratieve, culturele of sociale leven. Zontians zetten zich als vrijwilliger in om de legale, politieke, economische, gezondheids- en professionele status van vrouwen en kinderen zowel op regionaal als op internationaal vlak te verbeteren.

De opbrengst van de filmavond wordt dan ook besteed aan projecten die vrouwen en kinderen empoweren.

De volgende projecten worden gesponsord voor een bedrag van 17500 euro:

Mama Start in Brugge , materiaalhulp voor gezinnen met jonge kinderen, dit voor de 2e maal.

De Kade, Autistem en Doepa, drie projecten naar aanleiding van de film, met ondersteuning in onderwijs, vrijetijd en familievorming voor kinderen en jongvolwassenen met autisme.

Uganda, VZW Togetherwearestrong, vrijwilligers met artsen, apothekers en verpleegkundigen werken in het St Pope Johns Hospital in Aber, en in de outreaches.

Because We Carry, project Syrische vluchtelingen in Lesbos.

De filmvoorstelling wordt gevolgd door de vertrouwde receptie, verzorgd door de Zonta-dames.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter