Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Strengere coronamaatregelen vanaf 9 oktober

De huidige ontwikkeling van de pandemie in ons land is bijzonder zorgwekkend. Het aantal besmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens zit in stijgende lijn. Om een algemene lockdown te vermijden, heeft het federaal Overlegcomité op advies van CELEVAL, een reeks verstrengingen beslist die gelden van vrijdag 9 oktober tot vrijdag 9 november 2020.  Je leest ze hieronder.  

  • Nauwe contacten: beperking tot maximum 3 nauwe contacten per maand. Een nauw contact is een contact dichter dan anderhalve meter zonder mondmasker. 
  • Privé-bijeenkomsten thuis: maximum 4 personen, met respecteren veilige afstand of mondmasker indien niet mogelijk 
  • Cafés, kantines en andere drankmogelijkheden: maximum 4 personen per tafel, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen 
  • Sluitingsuur cafés: 23 uur 
  • Niet-georganiseerde samenscholingen buiten: maximaal 4 personen, uitgezonderd voor gezinsleden die onder één dak wonen 
  • Telewerk sterk aanbevolen, meerdere dagen per week 

Strengere maatregelen mogelijk per provincie 

Deze maatregelen vormen de ‘nationale sokkel’. In de provincies waar de situatie ernstiger is (op basis van de toekomstige barometer) moet de gouverneur verdere maatregelen voorstellen, in overleg met de Minister van Binnenlandse Zaken en de COVID-19 commissaris Pedro Facon. Deze maatregelen kunnen gelden voor de hele provincie of een deel ervan. 

Volg de maatregelen strikt op! 

Het strikt opvolgen van deze maatregelen is absoluut noodzakelijk om onze gezondheidszorg te beschermen, scholen maximaal open te houden en onze ouderen en kwetsbaren te beschermen. Volgt men deze maatregelen niet dan zullen nog strengere maatregelen noodzakelijk zijn. Ons sociaal leven zal verder worden ingeperkt en onze economie ernstige schade toegebracht. Het opvolgen van de maatregelen is een verantwoordelijkheid van ons allemaal! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter