Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Jonge Knokke-Heistenaar Maxim Vermeersch produceert gezichtsmaskers voor zorgverleners

Maxim Vermeersch uit Knokke-Heist startte met enkele vrienden een crowdfunding om zelf gezichtsmaskers in 3D te printen. Het beschermschild bestaat uit een hoofdband dat geprint wordt in 3,5 uur. Daarnaast is er een scherm in plexiglas met elastiek en optioneel een onderkant dat in een half uur kan geprint worden. De crowdfunding leverde nu al ruim 1600 euro op. Samen met enkele vrienden wil hij een 700-tal dergelijke faceshields produceren die hij gratis ter beschikking stelt aan zorgverleners aan de Oostkust maar ook daarbuiten.  

Het project begon als een uit de hand gelopen scriptie over 3D-printen. IT-consultant Maxim Vermeersch behaalde intussen zijn master Handelswetenschappen. “Het begon allemaal met één printer. Ondertussen tellen we er negen en eentje is in herstelling”, zegt hij.“Dagelijks kunnen we nu zo’n dertig maskers maken. Er zijn er al 140 af, maar we kregen ondertussen wel al zo’n 270 aanvragen binnen. Nu is er budget en materiaal om 700 maskers te printen.” 

Maxim en zijn vrienden richten zich onder andere op thuisverplegers en dokterspraktijken, doelgroepen die weleens worden overgeslagen wanneer het beschermingsmateriaal wordt uitgedeeld. 

“Ik ben uit eigen initiatief beginnen rond te bellen naar allerhande praktijken. We bedienen vooral de Oostkust en Brugge, maar we willen uitbreiden naar Gent. Ook daar lijkt de vraag naar bescherming groot.” 

Opvallend: Maxim en zijn gezelschap doen dat allemaal gratis. Het is zelfs ten strengste verboden om de maskers door te verkopen. 

“Het materiaal aanvragen en laten leveren, is gratis. Maar het is wel de bedoeling dat de maskers meteen bij de eindgebruikers belanden.” En het project geeft de vrienden ook een goed gevoel: ze dragen zo hun steentje bij tijdens de coronacrisis. “Het printen naast mijn fulltime job is best wel intensief. Maar we gaan door zolang de coronacrisis en de quarantaine lopen.” 

(bron: Junior Verbeeke, Het Nieuwsblad) 

Voor alle info: 

www.gofundme.com/f/3d-printen-face-shields-covid-19 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter