Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Donderdag 30 januari Gedichtendag in Bibliotheek Scharpoord

Op donderdag 30 januari 2020 is er de traditionele Gedichtendag in Bibliotheek Scharpoord.  De bib biedt je die dag een programma vol klanken, rijmen, gewikte woorden en kunstig taalgebruik. Je kunt er genieten van een gezongen bloemlezing van Herman De Coninck, je uitleven in een workshop handlettering, een lezing over Paul van Ostaijen bijwonen. Bart Moeyaert en illustrator Gerda Dendooven sluiten de Gedichtendag af met poëzie, verhalen en beelden.

13.30 – 16 uur

Workshop handlettering door Lien Vandenabeele

Handletteren is leuk en hip! Op deze workshop leer je hoe je best aan de slag gaat!   Je leert verschillende letters, stijlen en technieken. Kortom de tips en trucs om creatief uit de hoek te komen. De deelnemers maken afgewerkte kaartjes, klaar om iemand te verrassen of je werkt lekker voor jezelf en zet een mooie inspirerende quote op papier. Bovendien kan je met het startpakket thuis verder werken!

Beperkt aantal plaatsen, vooraf inschrijven wenselijk.

14 – 16 uur

Publicist Matthijs de Ridder vertelt over het gehele dichterschap van Paul van Ostaijen

Marc groet ‘s morgens de dingen. Iedereen kent ongetwijfeld dit vers. Paul van Ostaijen schreef echter veel meer. Inschrijven in de bib.

19.30 uur

Performance Bart Moeyaert en Gerda Dendooven

Bart Moeyaert, winnaar van de Astrid Lindgren Memorial Award 2019  en illustrator Gerda Dendooven sluiten de dag in schoonheid af met poëzie, verhalen en beelden.

De voorstelling is gratis en vindt plaats in de schouwburg van Scharpoord.

Inschrijven in de bib

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter