Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Klassiek Leeft Jong van 15 tot 17 juli in Heilig Hartkerk

Het gemeentebestuur Knokke-Heist gelooft in de schoonheid van klassieke muziek en is dan ook verheugd om een nieuw luik aan het Klassiek Leeft festival te kunnen toevoegen. Met grote fierheid stelt het dan ook de geboorte van “Klassiek Leeft Jong” voor. Curator Liebrecht Vanbeckevoort, die de afgelopen jaren ons zomerfestival “Meesterlijk” al met veel passie wist uit te bouwen tot een festival van internationale klasse en allure, zal ook deze keer de drijvende kracht zijn achter “Klassiek Leeft Jong”. Met veel zorg en passie stelde hij een veelbelovende affiche samen.  

 

Uitzonderlijk jong talent 

Klassiek Leeft Jong organiseert van 15 tot en met 17 juli 2020 een reeks bijzondere concerten in de Heilig-Hartkerk in Knokke-Heist. Deze concerten worden gegeven door jonge en klassiek geschoolde musici die reeds op jeugdige leeftijd blijk geven van een uitzonderlijk talent. Eén voor één zijn ze geselecteerd op basis van hun intrinsieke kwaliteiten, hun vermogen om muziek over te brengen op hun publiek, hun authenticiteit en originaliteit.  

 

Klassiek Leeft heeft een groot hart voor jong talent. De dienst Cultuur wil hen door middel van dit mooie podium aanmoedigen en hun naambekendheid en speelkansen een duwtje in de rug geven, zodat ze verder kunnen bouwen aan de weg naar een – zonder twijfel – zeer beloftevolle toekomst in de klassieke muziek. We twijfelen er niet aan dat deze jonge talenten hun toehoorders zullen begeesteren en verwonderen! Hieronder vind je het programma voor de editie 2020. 

 

PROGRAMMA 2020 

 

Woensdag 15 juli 2020 

 

SUPERNOVA CLASSIC – KONINGIN ELISABETHWEDSTRIJD 2020 

Ontdek samen met ons een kersverse finalist van de Supernova wedstrijd. Supernova is een initiatief van verschillend partners uit de muzieksector met als doel ondersteuning te bieden aan jonge, professionele kamermuziekensembles. Klassiek Leeft Jong verleent graag haar medewerking aan dit initiatief als “Sterrenkijker”. We verwelkomen bovendien graag één of meerdere kandidaten voor de Elisabethwedstrijd 2020, dit jaar gewijd aan de piano. 

Met Piano Trio Aries en Desguin Kwartet. 

 

Donderdag 16 juli 2020 

 

“NEXT GEN” IN CONCERT MET LIEBRECHT 

Curator Liebrecht Vanbeckevoort stelt tijdens dit concert graag enkele van de meest beloftevolle en gelauwerde jonge musici aan u voor en begeleidt hen aan de piano. 

Met Georgia Koumentakou, Bade Dastan, Dora Oliva-Devoghel, Thaïs Defoort, Joshua Galasse en Liav Kerbel. 

  

Vrijdag 17 juli 2020 

 

LAUREATEN STEINWAY COMPETITION 

Uniek concert gebracht door de laureaten van de “Steinway Piano Competition Belgium”. 

Met Akari Bastiaens, Steven Kleeven en Tom De Beuckelaer. 

Tickets kan je bestellen aan de balie van het Cultuurcentrum of telefonisch op T 050 630 430. Meer informatie vind je ook op www.klassiekleeft.be 

 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter