Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Zondag 13 december Wereldlichtjesdag: zet een kaars voor je raam!

De Gezinsbond Knokke organiseerde de laatste 2 jaar i.s.m. het Cultuurcentrum Knokke-Heist en met ondersteuning van de Jeugdraad Knokke-Heist op de tweede zondag van december Wereldlichtjesdag. Dit jaar kan dit wegens de gekende reden niet doorgaan. Toch roept de Gezinsbond Knokke de gezinnen op om op zondag 13 december om 19 uur een kaarsje aan te steken ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was bij overlijden of hoe lang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind, voor altijd. 

De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet. 

'Worldwide Candle Lighting' is ontstaan in 1997 in Amerika. Inmiddels worden er nu op de hele wereld op de tweede zondag van december om 19 uur lokale tijd kaarsen gebrand voor onze overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag ieder uur ergens op de wereld kaarsen worden aangestoken voor een overleden kind. 

De Gezinsbond Knokke doet deze oproep om Knokke-Heistse families een warm hart toe te dragen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter