Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist rekent op gezond verstand en hoffelijkheid van strandbezoekers

Het gemeentebestuur is verheugd dat sinds kort iedereen opnieuw kan genieten van het prachtige Knokke-Heistse strand. Iedereen die zich aan de federale richtlijnen houdt is welkom en er worden geen extra regels opgelegd. De gemeente rekent er wel op dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt. Dat betekent dat je voldoende afstand moet houden en wanneer je merkt dat het ergens te druk is, je best een andere plek opzoekt.  Knokke-Heist geeft dus heel veel vrijheid aan zijn bezoekers, maar dat betekent niet dat je er meer mag dan elders. De politie houdt een oogje in het zeil en wie de coronamaatregelen niet naleeft of zorgt voor overlast riskeert een boete.  

Beach bubbles  

Knokke-Heist heeft met zijn ruim 10 km lange kustlijn het langste strand van de Belgische Kust. Er is dus veel ruimte maar die volledig afsluiten of toegangspoortjes plaatsen aan de 68 straten die op de Zeedijk uitgeven zou een onbegonnen werk zijn. Het zou bovendien ook afbreuk doen aan de schoonheid van het strand. Het gemeentebestuur heeft dus bewust geen maximaal aantal strandbezoekers vastgelegd. Er komen wel ‘beach bubbles’. Dit zijn de zogenaamde cabriocabines, een afgebakende zone met strandnetten, die moeten dienen als voorbeeld om een eigen bubbel te maken voor wie op het strand wil liggen. 

Geen extra regels voor de stranduitbatingen 

Het gemeentebestuur heeft geen extra regels uitgevaardigd voor de 24 stranduitbaters. Zij moeten de federale maatregelen naleven en de plannen die het gemeentebestuur onder ogen kreeg voldoen daaraan. Iedereen kan dus op een veilige manier ten volle genieten. De gemeente zal wel controleren of de beloofde aanpassingen effectief gebeuren en of alle regels worden nageleefd. Zo moeten alle bezoekers neerzitten en moeten er voldoende ontsmettingsunits aanwezig zijn. Het barpersoneel zal verplicht een mondmasker dragen.  

Strandkledij en ontblote bovenlijven enkel op het strand 

De coronaregels zijn belangrijk, maar Knokke-Heist wil ook nog eens de hoffelijkheidsregels in de verf zetten. Het spreekt voor zich dat afval achterlaten op het strand absoluut niet kan en wie zorgt voor overlast, door bv. luide muziek of openbaar dronkenschap, zal beboet worden. Ook hier zal de politie streng controleren.  

De badplaats zal deze zomer opnieuw de befaamde 'dresscode' laten verschijnen in het straatbeeld. Niet op een verkeersbord of groot informatiebord, maar wel geschilderd op het wegdek in verschillende straten. Met als bedoeling de bezoekers aan te zetten om niet in zwembroek of bikini richting het centrum en de winkelstraten te wandelen. Het is voor iedereen aangenamer als strandkledij op het strand blijft. Het spreekt voor zich dat ook ontblote bovenlijven deze zomer absoluut niet thuishoren in de kwalitatieve badplaats Knokke-Heist!  

De dresscode wordt aangebracht op de grens van de Zeedijk en de wegen richting winkelstraten en centrum. De wegmarkering is tijdelijk en vervaagt automatisch na het zomerseizoen. Dit jaar worden er ook dresscodestickers verdeeld onder de horeca- en handelszaken.  

Knokke-Heist hoopt alvast op mooi weer voor de komende weken en is ervan overtuigd dat als iedereen zijn gezond verstand gebruikt en de regels respecteert het toch nog een fantastische zomer kan worden!  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter