Knokke-Heist bezoeken als toerist?

100 km Run voor Kom op tegen Kanker uitgesteld naar 1 juni

Door de preventieve Coronamaatregelen kan ook de derde editie van de 100km-run voor Kom op tegen Kanker niet doorgaan op zondag 22 maart 2020. In samenwerking met Kom op tegen Kanker, Golazo en alle andere partners en leveranciers, werd het evenement daarom verschoven naar Pinkstermaandag 1 juni 2020.  

Britt Spooren, projectcoördinator Campage Kom op tegen Kanker:

“We begrijpen zeer goed dat de datumwijziging voor een gevoel van teleurstelling zorgt bij alle betrokkenen. Zowel voor leveranciers, partners en medewerkers, die momenteel de laatste voorbereidingen treffen voor het evenement, als voor de duizenden sportievelingen die net nu hun piekconditie bereiken, is het helemaal niet fijn. 

Echter, gezondheid is de kern van onze missie. Preventie één van onze pijlers. Duizenden mensen samenbrengen op een dag vol emoties - en dus intermenselijk contact - zou onverantwoord en risicovol zijn. Het zou indruisen tegen de voorbeeldfunctie die Kom op tegen Kanker heeft en getuigen van weinig burgerzin. Bovendien zijn kankerpatiënten een risicogroep én dreigen we vele zorgverleners die dezer dagen in ziekenhuizen broodnodig zijn in de problemen te brengen.   

De zondag van de 100km-run moet een hoogdag worden voor alle teams en betrokkenen, na maanden vol sportieve en fondsenwervende inspanningen in de strijd tegen kanker. Onder de huidige omstandigheden kunnen we die hoogdag niet organiseren zoals het hoort. Wél vinden we het uiterst belangrijk dat die inspanningen worden beloond met een dag vol samenhorigheid, warmte en sportief geluk. Daarom gelasten we de 100-run niet af, maar stellen we het evenement uit naar 1 juni 2020. Dankzij de flexibiliteit van Knokke-Heist kunnen we op Pinkstermaandag 1 juni 2020 op dezelfde event-site terecht”, aldus Britt Spooren.  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter