Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Ludiek zondags aperitiefconcert met De Brasserie op het Van Bunnenplein

Op zondag 16 augustus 2020 om 11 uur is het blazersorkest De Brasserie te gast op het hippe Van Bunnenplein. Vanop de gezellige terrassen van de plaatselijke etablissementen kun je comfortabel en coronaproof genieten van deze olijke Ieperse bende die met veel humor, comedy en zelfrelativering muzikale ambiance brengt.  

De Brasserie 

Toen het toneelgezelschap “In Deugd en Vreugd” uit Vlamertinge in 2017 enkele koperblazers nodig had om een brassband te bemannen in het bekende toneelstuk “Brassed Off”, kon niemand vermoeden dat hieruit een nieuw Iepers koperensemble zou ontstaan. 

Deze fijne samenwerking tussen koperblazers van de Koninklijke Harmonie Ypriana en Ons Kramikkels Vlamertinge zorgde ervoor dat de muzikanten elkaar om de twee weken bleven opzoeken. In het Engels zijn de koperblazers trouwens de brass instruments en van hieruit ontstond de naam van het orkest. De Brasserie was geboren. 

Vergelijk de Brasserie liever niet met een Brassband want dit is het zeker niet. Neen, de Brasserie tapt uit een heel eigen vaatje. De muzikanten durven al eens vakkundig een klassiek muzikaal muurtje te slopen met de koperen voorhamer en ook aan de acteer- en zangkwaliteiten van het ensemble werd heel hard geschaafd. 

Om dit alles in goede banen te leiden en ondertussen de kwaliteitsbewaking van dit uniek b(r)ouwsel te garanderen, werd Maître-Brasseur Jasmien Vandewalle aangetrokken. Niet alleen is maître-brasseur Jasmien op dit eigenste moment de enige dame van het gezelschap, ze is ook nog eens houtblazer van opleiding. Een combinatie die steevast voor het nodige vuurwerk zorgt! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter