Knokke-Heist bezoeken als toerist?

West-Vlaamse cultuurhuizen planten het eerste cultuurbos

In samenwerking met BOS+ staken dertien cultuurpartners op donderdag 13 februari 2020 de spade in de grond voor 625m2 nieuw bos in de Vallei van de Gondebeek in Landskouter. Het bos komt er dankzij het project ‘Bij de Buren’ van de West-Vlaamse cultuurhuizen waar ook het Cultuurcentrum Knokke-Heist deel uitmaakt.  Wouter Deprez is ambassadeur van het project.

‘Bij de Buren’

Onder de noemer ‘Bij de Buren’ maken West-Vlaamse cultuurhuizen reeds enkele jaren een selectie uit elkaars programma en nemen hun publiek met de bus mee naar een voorstelling bij hun cultuurburen. In die selectie bevinden zich zowel grote producties als jong werk.

Minder uitstoot, meer cultuur

Naast het artistieke en sociale aspect wil het partnerschap dit jaar het ecologische aspect van ‘Bij de Buren’ benadrukken. Dertig mensen op een bus is beter dan dertig auto’s in de file. Maar dat kan nog beter.

In Wouter Deprez en BOS+ vond ‘Bij de Buren’ twee enthousiaste partners. Per gereden kilometer naar de buren gaat € 1 naar een bebossingsproject van BOS+ in Oosterzele. Dankzij het project worden akkers tussen drie opgedeelde stukken bos dankzij 300 nieuwe bomen terug samengebracht tot een geheel. ‘Bij de Buren’ brengt met de actie zodoende oude buren terug bij elkaar.

Deelnemende cultuurpartners zijn De Grote Post Oostende, Cultuurcentrum Brugge, De Spil Roeselare, Schouwburg Kortrijk, cc CasinoKoksijde, cc De Schakel Waregem, cc Scharpoord Knokke-Heist, cc Blankenberge, cc Het Spoor Harelbeke, cc De Steiger Menen, cc De Brouckere Torhout, cc Wevelgem en cc Het Perron Ieper.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter