Knokke-Heist bezoeken als toerist?

17 mei: internationale dag tegen holebi- en transfobie

Op zondag 17 mei 2020 is het exact 30 jaar geleden dat de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien is deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebi, Trans- en Interseksefobie of kortweg IDAHOT.  Vanaf vrijdag 15 mei 2020 hijst Knokke-Heist daarom uit solidariteit opnieuw aan het stadhuis in Knokke en het Sociaal Huis in Heist een grote regenboogvlag.   

West-Vlaams regenboogcharter 

Het gemeentebestuur van Knokke-Heist ondertekende op 10 oktober 2017 het West-Vlaams regenboogcharter in het Provinciaal huis Boeverbos. Door het charter te ondertekenen, engageert de gemeente zich om een lokaal regenboogbeleid te voeren. Concreet wil dat zeggen dat de gemeente een beleid uitbouwt waarmee zij zich nog meer inzet voor de holebi- en transinwoners in Knokke-Heist. Het gemeentebestuur vindt het immers zijn taak dat iedereens rechten bewaakt worden en dat iedereen zich veilig en aanvaard voelt.   

Intern diversiteitsplan 

Ook intern via het personeels- en welzijnsbeleid is het bestuur bezig met diversiteit en het wegwerken van discriminatie. Zo beschikt de kustgemeente sinds 2014 over een diversiteitsplan en is er een dienstoverschrijdende werkgroep ‘diversiteit’. Daarnaast heeft Knokke-Heist opgeleide vertrouwenspersonen die ten dienste van het personeel staan. Hieraan wordt ook aandacht besteed bij het onthaal van nieuwe medewerkers en in de opleiding van nieuwe leidinggevenden 

West-Vlaams Regenbooghuis 

Het West-Vlaamse regenbooghuis Rebus is er als aanspreek- en informatiepunt voor alles wat te maken heeft met seksuele oriëntatie, genderidentiteit en genderexpressie. 
Naast een ontmoetingsplaats in Oostende ondersteunen de Rebusmedewerk tal van andere activiteiten, initiatieven en projecten binnen onze provincie.  

Voor meer infowww.rebuswvl.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter