Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heistenaar Theo De Beir nieuwe voorzitter van het Federale Bemiddelingsbureau

Onze stadsgenoot Theo De Beir is sinds januari 2020 de nieuwe voorzitter van het Federale Bemiddelingsbureau (FBC). Theo De Beir is de kleinzoon van wijlen Dr. Reimond De Beir die in 1924 het “Zwart Huis” in de Dumortierlaan liet bouwen naar een ontwerp van architect Huib Hoste.   

Theo De Beir 

De Beir is advocaat aan de balie te Brussel sinds 1987. Sinds 2006 is hij erkend FBC-bemiddelaar in burgerlijke & handelszaken, en sociale zaken. Hij bekwaamde zich in het bemiddelen aan de Harvard Law School en is een CEDR-erkend onderhandelaar. Hij ligt aan de basis en was voorzitter van bMediation, een instituut dat de vorming van erkende bemiddelaars organiseert, waar hij hoofddocent is, alsook van The Agrementor Academy, gespecialiseerd in opleidingen omtrent onderhandelen en bemiddelen. Theo doceert eveneens aan o.m. de universiteiten van Leuven (KUL) en Antwerpen (UA). Theo De Beir is medeoprichter en advocaat-vennoot van Agrementor, The Law Firm, met kantoren in Brussel, Antwerpen en Knokke-Heist. 

Federale Bemiddelingscommissie 

Begin 2020 werd Theo De Beir verkozen tot nieuwe voorzitter van de Federale Bemiddelingscommissie. De FBC is sinds 2005 het officieel zenuwcentrum en enige aanspreekpunt voor de bemiddeling in België. Als overheidsinstelling ressorteert de FBC onder de FOD Justitie. De FBC staat in voor de erkenning van de opleidingen, de permanente vormingen, de bemiddelaars en zorgt ervoor dat de bemiddelaars op een toegankelijke wijze hun beroep uitoefenen in een geest van rechtschapenheid, integriteit en transparantie. 

Erkende bemiddelaars 

De erkende bemiddelaars zijn gespecialiseerd in de meest uiteenlopende sectoren van het maatschappelijk en economisch leven, zonder daarbij kennis van en interesse voor het probleem in zijn geheel te verliezen. Om een complete oplossing te bieden, helpen zij zowel particulieren als bedrijven om zelf, met volledige kennis van zaken, tot een billijke overeenkomst te komen die aan de behoeften van alle betrokkenen tegemoetkomt. Hun doel is elke rechtzoekende in de zoektocht naar een oplossing voor een conflict een positief, ondersteund gevoel te geven door een kwaliteitsvolle en dynamische begeleiding op maat. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter