Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Invest-Mobile uit Knokke-Heist brengt de zon van de Oostkust en 10000 Zeeuwse tulpen naar zorgverleners in Sint-Truiden

Onder het motto ‘bloemen voor mensen die het keihard verdienen’ leverde Invest-Mobile uit Knokke-Heist op donderdagmorgen 16 april 2020 maar liefst 10000 tulpen af aan het Sint-Trudo Ziekenhuis van Sint-Truiden. De bloemen werden gisteren in Zeeuws-Vlaanderen geplukt en verpakt en zorgen voor een kleurrijk en hartverwarmend intermezzo bij dokters en verplegers. Daarmee is Invest-Mobile niet aan z’n proefstuk toe want vorige week leverde het eveneens tulpenboeketten af bij AZ Zeno in Knokke-Heist. 

Invest-Mobile maakt van een negatief verhaal iets positiefs 

Invest-Mobile is een innovatief bedrijf uit Knokke-Heist dat gespecialiseerd is in de assemblage, verkoop en verhuur van elektrische citymobielen (golfkarren) en elektrische shuttlebussen voor op de openbare weg. Zaakvoerster Magdalena Suchora: “Ruim acht jaar geleden zijn we in Limburg gestart en onze samenwerking liep als een trein. Veel mensen uit Limburg zijn tijdens de zomer vaste klant bij ons in Knokke-Heist en ook voor de bloesemroutes worden onze elektrische karren en e-shuttlebussen voor op de openbare weg eveneens al verschillende jaren ingezet. We zagen de voorbije weken hoe hard het coronavirus in de regio inhakte en wilden maar al te graag iets terug doen. Want ofwel blijf je met de handen in de zij toekijken en klagen ofwel maak je van een negatief verhaal iets positiefs. We moeten er immers met z’n allen weer uit geraken. Dat positief verhaal mag ook verder gaan dan onze eigen achtertuin”, klinkt het bij Magdalena.  

Tulpen versus bloesems 

Magdalena Suchora gaat verder: “We hebben in onze familiezaak in de Dumortierlaan 108 en de Natiënlaan 53 in Knokke-Heist ongelooflijk veel trouwe klanten uit Limburg. We zien hoe zwaar de regio getroffen wordt en hoe medische hulp keihard nodig is. De werk- en emotionele druk op de afdelingen is er ongezien groot. Daarom dat de inzet en het blijvend enthousiasme van dokters en het verplegend personeel niet genoeg in de verf kunnen gezet worden. Daarom dit kleurrijk boeket tulpen. Akkoord, het maakt daardoor het werk van al die zorgverleners, van arts tot het onderhoudsteam, niet lichter maar het zorgt wel voor wat kleur op de werkvloer en het gevoel dat ze gewaardeerd te worden voor het harde werk in deze bijzondere tijden. Kijk, in een normale Paasperiode komen we handen te kort maar nu ligt ons eigen bedrijf in Knokke-Heist volledig plat. In normale omstandigheden zouden nu ook ontelbare toeristen de in bloei staande boomgaarden van Limburg bewonderen met een gehuurde citymobiel van Invest-Mobile. Dat wordt dit jaar ‘on hold’ gezet, maar niet getreurd. We sturen hen niet alleen de spreekwoordelijke zon van onze kust maar ook een mooi boeket tulpen naar Sint-Truiden. Men moet in dit leven niet altijd nemen, maar af en toe iets teruggeven aan mensen die dag en nacht met onze gezondheid bezig zijn. Eigenlijk verdienen ze alle dagen een bloemetje. We weten allemaal dat deze situatie voorbijgaand is. Maar zonder de onverdroten inspanningen van het team van St.-Trudo zou het allemaal nog veel erger kunnen zijn. Daarom een oprechte dank voor hun inzet”, onderstreept Magdalena nogmaals. 

Oprechte dank  

In 1991 ontstond het Regionaal Ziekenhuis Sint-Trudo uit de fusie van de Sint-Annakliniek (Stenaertberg) en het Sint-Jozefziekenhuis (Diestersteenweg). Het voornaamste doel van deze fusie was de kracht van de twee ziekenhuizen te bundelen om zo de kwaliteit van de zorgverlening optimaal te kunnen garanderen. In het Sint-Trudo Ziekenhuis staan ruim 820 medewerkers en een 150-tal artsen borg voor een kwaliteitsvolle zorgverlening.  

Martine Vanrusselt, werkzaam in Sint-Trudo Ziekenhuis: “ Super, dank je wel, jullie geven een kleurrijke glans aan de dag via de tulpen aan onze mensen. Zelf ben ik tweedeverblijver in de Graaf Jansdijk in Knokke, en hopen we snel terug te kunnen komen naar onze 2de thuis. Ik mis de mooie wandelingen en de culinaire hapjes van het gezellige Knokke. Intussen doen we ons best en houden we het veilig voor iedereen…”.  

Communicatieverantwoordelijke van het Sint-Trudo Ziekenhuis Miet Driesen: “De coronacrisis legt een zware druk op de bijna duizend medewerkers van Sint-Trudo. Ze staan dag en nacht allemaal in een frontlinie tegenover een gemene en onzichtbare vijand. Solidariteitsacties als deze schenking van de tulpen zijn talrijk en op de koop toe heel hartverwarmend. Dit doet onze collega’s echt heel veel deugd om zoveel steun te ontvangen” besluit een dolgelukkige Miet Driesen. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter