Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Inzamelactie dopjes door Fifty-One Knokke-Heist en basisscholen

Serviceclub Fifty-One Knokke-Heist, al meer dan 33 jaar actief in het ondersteunen van sociale doelen, heeft dit jaar een samenwerking op touw gezet met alle basisscholen van Knokke-Heist om zo veel mogelijk dopjes in te zamelen voor de organisatie “Vrienden der Blinden in Koksijde”, een opleidingscentrum voor blindengeleide honden. Na het officieel startschot worden in lokale scholen containers geplaatst om daarin zo veel mogelijk dopjes in te zamelen. 

Elke kilo dopjes is goed voor ongeveer € 0,30.  De opbrengst gaat integraal naar de organisatie “Vrienden der Blinden te Koksijde”.  De opbrengst van deze dopjes wordt gebruikt voor de aankoop en het opleiden van assistentiehonden voor blinden en slechtzienden. 

Als serviceclub zamelde Fifty-One zelf reeds op kleine schaal dopjes in en ondersteunt het zo al  een demohond bij Vrienden der Blinden. Om meer impact te hebben en de inzamelactie beter bekend te maken contacteerden ze de directies van de basisscholen in Knokke-Heist. Iedereen was bereid om zijn schouders onder het project te zetten.

Het opzetten van dit samenwerkingsproject bleef niet onopgemerkt en krijgt ook de steun van het gemeentebestuur Knokke-Heist. Het gaat dan ook om een project waarbij kinderen bewust gemaakt worden dat niet iedereen hetzelfde is en dat zij wel degelijk een verschil kunnen maken door samen iets in te zamelen en op deze manier iets kunnen betekenen voor iemand anders.

Op initiatief van de Sociale Raad en Raad voor Personen met een Beperking staan dergelijke inzamelboxen ook reeds in het Cultuurcentrum Scharpoord, het Sociaal Huis en in de seniorenontmoetingscentra De Vierbote in Heist, Westpunt in Westkapelle en De Sint-Joris in Knokke.

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter