Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Geleide natuurwandeling in het Vlaams natuurreservaat Sashul

Op zaterdag 20 juni 2020 om 14 uur organiseert Natuurexploratie een geleide natuurwandeling in het Vlaamse natuurreservaat Sashul. De wandeling staat in het teken van de orchideëen en bijzondere lenteflora van dit natuurgebied.  

Sashul 

Sashul is eigenlijk een oud opgespoten terrein dat volledig heroverd is door de natuur. Doordat de zandige terreinen volledig ingesloten zijn door de oude bermen heerst er een microklimaat. De vegetatie komt er overeen met de vegetatie van vochtige en droge duingraslanden. We vinden hier in deze periode dan ook de typische planten van duingraslanden. Het gebied is in deze periode toch wel bijzonder rijk aan vrij zeldzame planten, waaronder diverse soorten orchideeën. De rijke flora van het gebied oefent dan weer een grote aantrekkingskracht uit op tal van insecten die profiteren van het warme microklimaat, dat er heerst tussen de hoge zandige bermen van het oud opgespoten terrein. 

Het duinstruweel wordt bewoond door zangvogels als grasmus, braamsluiper en zelfs nachtegaal. De hogere vegetatie van de haag biedt dan weer broedgelegenheid aan zwartkop, tjiftjaf, fitis en Cetti’s zanger. 

Praktisch 

Afspraak: om 14 uur aan het einde van de Zeedijk van Heist aan de voet van de voetgangersbrug (kleine witte vuurtorentje - Zeedijk nr. 64). 

 Gids: Patrick Demaecker – T  050 51.91.01 of 0475 407 929 

Corona-etiquette: eigen mondmasker & voorinschrijving 24 uur voor aanvang wandeling via website www.natuurexploratie.be verplicht. Voor niet-leden voorafbetaling deelnameprijs door storting op rekening verplicht (zie info website). Verrekijker en eventueel loep aangeraden. 

Deelname: Gratis voor leden van Natuurexploratie. Andere deelnemers 2,50 euro en max. 5,00 euro/gezin. Kinderen onder de 12 jaar gratis. 

Voor alle info: www.natuurexploratie.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter