Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Verhuur van logementen verboden tot 5 april

Het Nationaal Crisiscentrum heeft beslist dat met onmiddellijke ingang ook alle recreatieve en toeristische woningen moeten sluiten. Dit betekent dat eigenaars en immo-agentschappen tot 5 april 2020 geen logementen mogen verhuren. Recreatieve en toeristische woningen (vakantiehuisje, camping, B&B, vakantieparken, AirBnB, ...) moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen uiteraard hier blijven wonen.  

Om massamixen van mensen die op dezelfde plaats samenkomen te vermijden, worden essentiële verplaatsingen enkel in de buurt van de woonplaats toegelaten.  

Hotels mogen openblijven om te beantwoorden aan de vraag voor overnachtingsmogelijkheden voor essentiële reizen. Bars, restaurants en recreatieve ruimtes in het hotel blijven gesloten. Terrassen worden binnengezet. Roomservice is wel toegelaten. 

Onze lokale politie zal controleren of de nodige maatregelen nageleefd worden en optreden als dat niet het geval is. Tweedeverblijvers en toeristen die zich naar de kust begeven, worden aan de invalswegen tegengehouden en terug huiswaarts gestuurd. 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter