Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Nieuwe handelszaak: Van Nueten Chocolates

Sinds 1 juli 2020 is Oliver Van Nueten in de Lippenslaan 170 gestart met zijn onderneming Van Nueten Chocolates. Hij hoopt met zijn initiatief deze merknaam op de kaart te kunnen brengen als internationale ambassadeur van kunstige sculpturen in artisanale Belgische chocolade.  

 

Jongste chocolatier met eigen zaak van België 

Meester-chocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist leerde de knepen van het vak aan de hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge. Hij volgde de opleiding bakkerij en patisserie en ontwikkelde daar zijn passie voor suiker- en chocoladebewerkingen. Amper afgestudeerd opende hij aan de Rederskaai in Zeebrugge zijn eigen zaak Van Nueten Chocolates. Hiermee was hij de jongste chocolatier met een eigen zaak in België. Na 3 jaar vonden hij en zijn ouders de tijd rijp om de zaak naar Knokke te verhuizen.  

Exclusieve pralines 

Van Nueten Chocolates is gespecialiseerd in de ambachtelijke productie van ‘signature-pralines’ voor restaurants, hotels en bedrijven. Op vraag van de klant maakt Oliver exclusieve, gepersonaliseerde pralines.  Daarnaast kan je hier ook terecht voor chocoladesculpturen en suikerstukken. De Knokke-Heistse chocolatier ontwerpt de gekste figuren, van duikboten tot gitaren. Alle producten worden in zijn atelier gemaakt en iedereen kan hem ook aan het werk zien.  

 

Workshops voor kinderen en volwassenen 

Verder is Van Nueten ook volop bezig met de ontwikkeling van workshops.  In zijn workshop Make your own chocolate bar vertelt Oliver op basis van zijn ervaringen in Belize en Ghana het verhaal van zaadje tot chocolade. De sessie waarbij zowel volwassenen als kinderen zelf een chocoladereep van 350 gram creëren, duurt 30 minuten en kost 15 euro per persoon.  

 

www.vannuetenchocolates.com 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter