Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Burgemeester Graaf Leopold Lippens heet alle tweedeverblijvers van harte welkom tijdens het verlengde Hemelvaartweekend in Knokke-Heist

De federale regering en de deelregeringen hebben op woensdagnamiddag 20 mei 2020 een consensus bereikt over het verbod voor eigenaars en langetermijnhuurders van een tweede residentie om in hun vakantiewoning te verblijven. Dat betekent dat tweedeverblijvers met een 2de verblijf in Knokke-Heist tijdens dit verlengde Hemelvaartweekend na maanden afwezigheid weer naar hun buitenverblijf aan de Oostkust kunnen. 
 
Plus-inwoners van harte welkom 
Burgemeester Graaf Leopold Lippens heet zijn plus-bewoners alvast van harte welkom. Knokke-Heist telt meer dan 20 000 woningen van 2de residenten, dat zijn er een paar duizend meer dan die van de vaste inwoners. Gezien de zonnige weersvooruitzichten kan het bevolkingsaantal in de kustgemeente de komende dagen dan ook verdubbelen. Dat is alvast een opsteker voor de lokale economie die sinds maandag 11 mei 2020 weer voorzichtig mocht opstarten en nu dankzij zijn talrijk trouw cliënteel uit het binnenland langzaamaan weer op kruissnelheid kan komen. 

Coronamaatregelen blijven gelden! 
Het gemeentebestuur verwacht in ieder geval dat ook alle tweedeverblijvers de federale en plaatselijke coronamaatregelen strikt naleven. Alle regels gelden zoals 'thuis', dus boodschappen doe je best alleen en met een mondmasker. Ook afstand houden blijft belangrijk. De meeste winkels mogen dan open zijn op zon- en feestdagen, maar van echt funshoppen is er voorlopig dus nog geen sprake. Maar fietsen en wandelen en genieten van het 10 km lange strand en het rustgevende polderlandschap, daar heeft de badplaats een uitgebreid coronaproof aanbod voor!  
 
Honden nog tot zondag 7 juni op het strand 
Voor alle hondenbazen is er alvast leuk nieuws. Honden zijn voorlopig op het strand nog toegelaten tot zondag 7 juni 2020. Ook de viervoeters uit het binnenland kunnen dus nog eens goed hun pootjes strekken en hun longen vullen met frisse zeelucht vol gezonde jodium.  
 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter