Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Vanaf maandag 27 april start Spelotheek De Wip met afhaaldienst

Na enkele weken in hun kot te blijven, kan de verveling bij kinderen al eens toeslaan.  Ook de creativiteit van ouders om steeds nieuwe activiteiten te bedenken voor hun kroost komt onder druk te staan. Nieuw speelgoed online aankopen is vaak duur. Spelen is bovendien een basisrecht. Spelotheek De Wip tracht reeds 30 jaar om mee dit recht van kinderen op recreatie en spel te verwezenlijken. Ook in tijden van COVID-19 blijven medewerkers hun verantwoordelijkheid hiervoor opnemen, mits het navolgen van de strikte veiligheidsmaatregelen. Vanaf maandag 27 april 2020 start De Wip daarom met een afhaaldienst voor educatief spelmateriaal.    

 

Wat kun je allemaal ontlenen?  

In de coronaperiode wordt geen groot (buiten)materiaal (zoals een grote 4-op-een-rij, volksspelen, …) uitgeleend. Je kan wel uit de volgende categorieën materiaal ontlenen: constructiespelen, fantasiespelen, gezelschapsspelen, ontwikkelingsspelen, puzzels, zintuiglijke spelen, expressiespelen,  kaartspelen, strategische spelen, dobbelspelen, taalspelen, rollenspelen, baby- en kleuterspelen en bewegingsspelen. Als volwassen klant mag je maximum 4 spelletjes aanvragen. Klik daarvoor hier op de catalogus van de spellen. Verfijn eventueel je keuze door een ‘leeftijd’ en/of 'onderwerpen' te selecteren. Let erop dat het spel wel degelijk als beschikbaar staat.

Wie kan hiervan gebruikmaken?  

Iedereen. Ben je nog geen lid, geen probleem. De medewerkers van de Spelotheek maken je lid, zodat je #injekot kan spelen. De betaling van het lidgeld laten ze openstaan en handelen ze af eens ze hun klanten opnieuw mogen ontvangen. Het lidgeld bedraagt 5 euro per kalenderjaar per individuele ontlener en 7,5 euro per kalenderjaar voor groepsontleners. Het leengeld bedraagt 0,5 euro per item voor een periode van 4 weken. Hier lees je alle uitleenvoorwaarden.  

Hoe doe je een aanvraag?  
Doe je aanvraag bij voorkeur via dit aanvraagformulier. Lukt het niet digitaal, dan kan het telefonisch op T 050 630 400. Een medewerker helpt je verder tijdens de weekdagen tussen 9 en 17 uur.  

Waar en wanneer haal je je pakket op?  
Spelotheek De Wip tracht jouw vraag zo snel mogelijk te verwerken. Eens het pakket is samengesteld, word je opgebeld om het afhaalmoment af te spreken.  De centrale afhaallocatie waar je gereserveerd spelmateriaal klaar ligt, bevindt zich op de benedenverdieping in de de Vrièrestraat 26 in Heist. Alle werken mag je bijhouden tot na de heropening van Spelotheek De Wip. Het uitgeleende materiaal wordt automatisch verlengd. 

Is dit wel veilig?  
Alle noodzakelijke hygiënische maatregelen die vereist zijn bij de organisatie van een afhaalpunt worden in acht genomen. Het personeel draagt wegwerphandschoenen en mondmaskers bij het klaarleggen van de pakketten en houdt voldoende afstand bij afhaling. De Wip werkt met afhalen op afspraak, waardoor je niet met andere klanten in contact komt. Respecteer dus zeker het afgesproken tijdstip en breng ook zelf een zak mee.  

Voor alle info: https://www.spelotheekdewip.com/  

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter