Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Grote veiling Missiekring Knokke-Heist

 

Voor de 2e maal organiseert de actieve Missiekring Knokke-Heist op zaterdag 8 februari 2020 om 14 uur een veiling van kunstvoorwerpen, curiosa en verzamelobjecten. Het moderne en eigentijdse Sint-Margaretacentrum aan het Maurice Lippensplein is deze keer de locatie. Mooie, bijzondere, zeldzame kunst- en verzamelstukken worden op een enthousiaste manier geveild en dit om vier Knokke-Heistse missionarissen Johan Allary, Johan Leuridan en Bernard Van Quathem te steunen.

 

Johan Allary is sinds eind september 2018 met pensioen en werkte in Congo in het bezinningscentrum Manresa in Kimwenza bij Kinshasha. Hij is nu in België werkzaam door Afrikaanse gezinnen hier te begeleiden. Ook Zuster Jeanne De Groote blijft de Missiekring financieel steunen. Zuster Jeanne helpt de studiekosten betalen van een Afrikaanse seminarist. Johan Leuridan werkt dan al weer 49 jaar in Lima aan de Universiteit San Martin de Porres. Hij heeft er een pastorale groep en met zijn studenten haalde hij vorig jaar twee vrachtwagens kleren bijeen om die naar mensen te brengen die op grote hoogte en in erbarmelijke omstandigheden leven. 

Bernard Van Quathem is in Panama verantwoordelijk voor het Centro para el Trabajo. Dit is een reeks werkplaatsen waar schoolverlaters en oudere werknemers een beroep kunnen leren om zich in het leven te kunnen behelpen.

 

De vorige veiling op 23 juni 2018 bracht 608 EURO op en de som werd integraal geschonken aan de missionarissen, samen met de opbrengst van de jaarlijkse missiefeesten in oktober.

 

Meer info over de veiling en de werking van de missiekring op www.missiekringknokkeheist.be of bij voorzitter Johan Peeters op 0486165682. E-mail: johan.peeters7@telenet.be

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter