Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Knokke-Heist versoepelt mondmaskerplicht vanaf 1 september

Zowel in de gemeente als op nationaal vlak is er al enkele dagen een dalende trend merkbaar in het aantal besmettingen. Daarnaast loopt het zomerseizoen op zijn einde met als gevolg een daling van de drukte op vele plaatsen in de gemeente. Het gemeentebestuur heeft daarom beslist om het gebied waar de mondmaskerplicht geldt vanaf dinsdag 1 september te verkleinen, namelijk enkel nog op de publiek toegankelijke plaatsen in de rode parkeerzones. De rode parkeerzones liggen in de drukkere plaatsen en winkelstraten in de gemeente.  De zones zijn herkenbaar aan de parkeerautomaten. Hier kunt u alle zones raadplegen. 

Verplichting om mondmasker bij te hebben 

Verder geldt er steeds een mondmaskerplicht wanneer men in een wachtrij staat en op plaatsen waar ouders hun kinderen afzetten en/of ophalen (bv. scholen, sportcentra, jeugdverenigingen, enz.). Vanaf 1 september is iedereen vanaf de leeftijd van 12 jaar ook verplicht om te allen tijde een mondmasker bij zich te hebben wanneer men zich begeeft op het grondgebied van Knokke-Heist. 

Ook de mondmaskerplicht op de zeedijk en strandtoegangen vervalt vanaf 1 september. Dat besliste de West-Vlaamse gouverneur. De federale maatregelen blijven evenwel nog steeds geldig.  Dit betekent dat je op de strandconcessies en in de winkels nog steeds een masker moet dragen! 

Hoewel de mondmaskers nu niet meer overal verplicht zijn, raadt het gemeentebestuur wel aan om het zo veel mogelijk te dragen. Wij rekenen opnieuw op de burgerzin en het gezond verstand van onze inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers. Op die manier kunnen we het risico op een nieuwe grote besmettingsgolf beperken. 

Twijfel je nog waar je wel of niet een mondmasker moet dragen? Bekijk dan zeker deze lijst met veelgestelde vragen, waarin je waarschijnlijk het antwoord wel zal vinden! 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter