Knokke-Heist bezoeken als toerist?

Sportoase belooft een spetterende heropening van haar zwembaden

Vanaf woensdag 1 juli 2020 mag Sportoase al haar vestigingen en zwembaden opnieuw openen, dus ook in Duinenwater in Knokke-Heist.  “Sport, beweging en een evenwichtige voeding is de basis voor een gezonde levensstijl en daarmee zeer belangrijk voor de opbouw van een sterke weerstand. “Heel België gezond”, dat is al jaren de missie van Sportoase en dat werd de voorbije periode enkel maar versterkt. We zijn er dan ook meer dan klaar voor om vanaf aanstaande woensdag iedereen opnieuw te ontvangen en begeleiden naar een gezond(er) leven" zegt Michaël Schouwaerts, algemeen directeur Groep Sportoase. 

 

Spring-in van sportschepen Jan Morbee 

Het doet de algemeen directeur een enorm plezier ondersteund te worden bij deze heropening door de burgemeesters en schepenen van de verschillende Sportoase- steden en gemeenten. Zij gaven namelijk woensdagochtend om 8 uur het startschot en sprongen het zwembad als eerste in. In Knokke-Heist viel die eer te beurt aan sportschepen Jan Morbee.

Zwemmen: één van meest effectieve sporten 

Zwemmen is één van de meest effectieve sporten: je verliest er snel gewicht mee, je zet je hartspier aan het werk en het is bovendien dé sport met het minste kans op blessures. Deze voordelen en de wetenschap dat een zwembad een zeer veilige en hygiënische omgeving is, zorgt ervoor dat Sportoase ondertussen al heel wat zwemreservaties mocht ontvangen. “Via het nieuwe reservatiesysteem, dat we afgelopen vrijdag lanceerden op onze website en app, reserveerden al 6.247 personen hun zwembeurt” vertelt Michaël Schouwaerts.  “Dankzij deze reservatiemethode kunnen we steeds een ‘healthy distance’ van 1,5m garanderen in het hele gebouw. Sportoase beschikt over heel wat zwemwater en dus heel wat capaciteit wat maakt dat er ook nog plaats is voor al wie nog geen plekje in het zwembad reserveerde. Naast gezondheid, zijn hygiëne, vertrouwen en comfort de belangrijkste kernwaarden bij Sportoase” aldus Schouwaerts. 

 

Desinfectie 

Sportoase voegde dan ook meteen de daad bij het woord en zorgde er samen met Rentokil, een bedrijf dat gespecialiseerd is in desinfectie, voor dat alle 16 Sportoase- vestigingen van ‘kop tot teen’ nog een keertje extra werden ontsmet voor de grote heropening van woensdag. Naast deze grondige reiniging, waar er geen enkel hoekje of handvat wordt vergeten, is er ook tijdens de openingsuren voortdurend een poetsploeg aanwezig in alle centra om in een optimale hygiëne te voorzien. Het is duidelijk Sportoase heeft niet stilgezeten en is eigenlijk al een tijdje klaar voor deze heropening.  

 

Extra maatregelen 

• Aan de ingang wordt de temperatuur van elke bezoeker gescand  

• De route binnen de centra zijn aangegeven, zowel in richting als in afstand tegenover andere bezoekers, “healthy distance” is essentieel.  

• Er zijn tientallen dispensers geplaatst met handgel.  

• Betalingen kunnen enkel via bancontact of contactloos, cashbetalingen worden niet aanvaard.  

• De individuele kleedruimtes van het zwembad zijn beschikbaar en worden voortdurend ontsmet.  

• Medewerkers beschikken over voldoende beschermingsmiddelen zoals handgel en mondmaskers. • Omwille van de capaciteitsbeperking is reserveren tijdelijk verplicht  

 

Zin in een leuke gezinsuitstap en/of baantjestrekken, gewoon doen! Het is veilig, gezond en Sportoase zorgt voor alle comfort.  

 

Voor alle info: www.sportoase.be 

Vertel het verder

Via Facebook Via Twitter